Utnyttja växternas skönhet för att inreda ditt hem med en oemotståndlig touch av grönt

av Marika Grimaldi

16 Oktober 2021

Utnyttja växternas skönhet för att inreda ditt hem med en oemotståndlig touch av grönt
Advertisement

Att ha växter hemma är ett sätt att göra lägenheten inte bara hälsosammare utan också vackrare. De dekorerar på ett ojämförligt sätt alla de utrymmen där de lyckas växa sig friska och lägger dessutom till en naturlig touch som är bra för estetiken men också för vårt humör. Att sköta dem och se dem växa kan vara extremt terapeutiskt och tillåter oss att njuta av en kontakt med naturen som ibland saknas i våra liv.

Det finns oändliga sorter som man kan ha inomhus, olika inte bara i form och storlek utan också vad gäller odlingsbehov: överväg därför vilka som är de mest upplysta platserna i huset och leta sedan efter sorter som kan placeras där för att försköna alla rum.

Advertisement

Med en grön vägg som denna som njuter av ljuset från fönstret finns det nästan inget behov av gardiner.

Advertisement

Om det utrymme där du kan ordna växterna däremot är en del av en vägg, utnyttja robusta hyllor och fyll dem med krukor och prydnadsföremål.

Väggkrukor och ytterkrukor är stora bundsförvanter.

Varför inte använda hängväxter i trapporna istället för fotogallerier och målningar? Om det når tillräckligt med ljus kan det vara en annorlunda och trevlig idé att se.  

En riktig grön vägg som ramar in passagen mellan två rum, skapad med skräddarsydda hyllor. Istället för hyllor fulla av böcker har invånarna i denna lägenhet föredragit många krukor med växter, och effekten är verkligen fantastisk. 

Advertisement

För att dra nytta av fönstren och när fönsterbrädorna inte är tillräckligt breda för att rymma växtkrukor, måste man hjälpa dem att nås av solens strålar: man kan därför köpa eller bygga många olika typer av piedestaler, och även de, tillsammans med ytterkrukor eller krukor, blir inredningselement som bidrar till hela rummets utseende. 

Trä och betong: ett enkelt gör-det-själv-projekt med ett modernt och fängslande resultat. 

Advertisement

Även öppna hyllor, i vilken stil som helst så länge de är tillräckligt robusta och inte är alltför benägna att skadas vid kontakt med vatten, är utmärkta allierade för att kunna rymma många växter i ett litet utrymme och ge dem allt ljus de behöver för att överleva.  

Du också använda robusta trälådor och med dessa skapa hyllor för att ordna plantorna och dra nytta av det vertikala utrymmet nära en vägg.

Advertisement

Idén att separera miljöer med en hängande grön vägg som denna är också mycket trevlig.  

När du har vuxna växter, som har nått sin största storlek och redan är dekorativa som de är, kan det vara värt att rymma dem i krukor med en raffinerad design, som i fallet med denna strelitzia.  

Advertisement

Med en enda Monstera Deliciosa i det upplysta hörnet av ett rum så finns det praktiskt taget inget behov av något annat ... Kanske en ljusslinga till rummets stjärna ?  

Advertisement