Behöver du få ut mer av utrymmet i badrummet? Prova med praktiska lösningar som dessa

av Hilda Maria Morgan

11 Oktober 2021

Behöver du få ut mer av utrymmet i badrummet? Prova med praktiska lösningar som dessa
Advertisement

Det finns många produkter för personlig hygien, skönhetsprodukter och olika tillbehör som alltid behövs ha till hand i badrummet, och de bör organiseras så att de kan hittas eller läggas undan i farten utan att man behöver slösa tid och skapa onödig röra.

Att lämna föremål runt handfatet är irriterande när man behöver städa, och ibland finns det inte ens tillräckligt med utrymme för en kommod under som är rymlig och bekväm. Det är därför nödvändigt att utrusta rummet med möbler som gör det mesta av varje yta och volym utan att skapa oreda. Här är några användbara idéer.

Advertisement

Det finns många modeller av hyllor som lämnar utrymme i mitten av avsatserna för att kunna sätta in dem runt basen på handfatet, och det finns också de som tar bort delen av hyllan för att bättre rymma skåpet intill handfatet.

Advertisement

Kanske får du istället genom att välja två identiska skåp att ställa på sidorna av kolonnen en symmetrisk effekt som du gillar mer, och om du skulle vilja byta möbler vid ett senare tillfälle kan delar av detta slag också utnyttjas i andra rum.

Trä och lådor: det är väldigt enkelt och essentiellt, men passar bra i ett vitt och grått badrum. Om handfatet inte har en bärande pelare är detta ett val att ha i åtanke.

Spartanskt men en fröjd för ögat: enkla, välpolerade trälådor arrangerade på ena sidan!

Om du inte gillar tanken på att lämna hyllorna helt otäckta, även på grund av renlighet och hygien, kan du hitta korgar som i princip kan användas som lådor.

Advertisement

En handdukshållare som denna tar väldigt lite plats och låter dig ha alla de du behöver ha nära till hands under många dagar.

En idé som alltid tål att upprepas: om dörren inte stängs för nära väggen kan du dra nytta av baksidan genom att fästa tunna hyllor, krokar eller skenor!

Advertisement

Ett träskåp som också kan replikeras genom ett gör-det-själv projekt, kompakt och användbart.

Om det finns tillräckligt med utrymme mellan handfatet och spegeln, överväg att installera ett förvaringsställ som detta så att det inte samlas för många föremål på handfatet.

Advertisement

Istället för toalettpappersförpackningar staplade i ett hörn eller inuti någon möbel, kanske du skulle kunna vilja ha toalettrullar som är redo att tas.

För handfat utan stödpelare är även de skräddarsydda hyllorna placerade direkt nedanför, eller med en som också fungerar som hylla för handfatet självt, den finaste idén (och kostar inte en förmögenhet) för att skräddarsytt inreda ett mindre badrum.

Advertisement

Hörnhyllorna på sidan om spegeln hjälper också.

Och här är en liten hylla med lådor som kan komma till nytta på väggen bakom toaletten, en ofta oanvänd plats.

Vilka är dina favoritlösningar?

Advertisement