Ringkransar: upptäck hur du kan göra vackra kransar för att dekorera ditt hem under hösten, men inte enbart då

av Marika Grimaldi

11 Oktober 2021

Ringkransar: upptäck hur du kan göra vackra kransar för att dekorera ditt hem under hösten, men inte enbart då
Advertisement

Bland de mest populära dekorationerna för att fira årets olika perioder och högtider finns det givetvis kransar att hänga på ytterdörren och som är vackra att beundra när de hänger i fönstren, eller mot bakgrunden av gamla glas- eller träpaneler, till och med fönsterluckor, placerade på någon hylla i huset eller ovanför den öppna spisen.

Faktum är att i en mer eller mindre stor cirkel kan man skapa hur många olika slags sammansättningar som helst. En mycket elegant form, enkel att göra, är ringkransen, som bara har en metallring som förstärkning och som vanligtvis bara är täckt med dekorationer på en del av ringen. Läs vidare för att ta reda på mer och skapa vackra kransar till hösten.

Advertisement

Om du inte lyckas hitta en metallring på någon bygg-och hobbyaffär kan du enkelt göra den själv av formbar metalltråd. Man brukar vanligtvis använda koppar, men att använda mässing eller något liknande går också bra. Självklart kommer tjocklek och färg att påverka utseendet på ditt arbete.

Utrusta dig därför med tång och pincett för att forma tråden, smältlim, sax och sedan alla blad, frukter, band, färger och dekorationer som du har lust att använda.

Advertisement

Först och främst måste du forma metallcirkeln, en idé kan vara att sluta tråden kring ett runt eller cylindriskt föremål av önskad storlek och sedan dra åt ändarna väl med tången: vrid och platta till så att det inte sticker ut några vassa ändar som du kan skada dig på medan du dekorerar eller när du sedan hänger upp kransen eller avlägsnar den.

Börja alltid med de längsta och kraftigaste föremålen i din dekoration: grenarna, veteaxen, någon blomstjälk (även konstgjorda) och bestäm i vilken riktning du ska limma dem. De kan alla gå i samma riktning eller också i två olika riktningar som utvecklas från en punkt. Det viktiga är att följa riktningen så att arbetet inte ser stökigt ut.

Det kan också hända att du behöver använda en tunnare koppar/metalltråd för att hålla dem stadigt på den runda formen, men använd den så att den knappt syns och sedan kan täckas av de andra dekorationerna. Fyll en del (vanligtvis en tredjedel eller hälften av cirkeln) med löv, blommor och andra saker du vill använda.

Du kan också använda vaxade blad för längre bevaring, annars kan du använda de konstgjorda. Du kan fästa till rosetter, till och med delvis täcka metallringen med ett färgat band, lägga till ett slags tygband som går genom mitten där du kan måla ett lycka till-ord eller släktnamnet ... Kort sagt, det finns verkligen många idéer!

Advertisement