Förnya utseendet på ditt hem med några små ekonomiska och kreativa förbättringar

av Hilda Maria Morgan

10 Oktober 2021

Förnya utseendet på ditt hem med några små ekonomiska och kreativa förbättringar
Advertisement

Det kommer alltid till en tidpunkt då tidens tand, som kanske lämnar tydliga märken på möblerna, gör att vi tröttnar på utseendet på något rum. Oavsett om det beror på att materialet slitits ut eller bleknat eller det enkla faktumet att designen på föremålen är för gammaldags eller intetsägande, kommer vi att börja fantisera om att inreda på nytt detta eller det där rummet, men det är inte alltid möjligt.

Men det är också sant att små ingrepp och förbättringsinsatser kan genomföras som kan göra mycket för att föryngra miljöerna och plötsligt göra dem mer intressanta och vackra. Här är några användbara idéer.

Advertisement

Självhäftande vinylplattor, tvättbara, är en idealisk lösning där du för en liten kostnad enkelt förändrar badrummets "ansikte".

Advertisement

De är också lämpliga för kökets backsplash, och det går verkligen att välja mellan många olika utseenden, från keramik till sten till effekt av trä.

Det finns också självhäftande golv som gör att du kan förvandla utseendet på ett rum utan att behöva ta bort befintliga golvplattor. De är billiga och enkla att installera. Perfekt för en snabb och effektiv förnyelse.

Taklamporna som hänger över vardagsrumsbordet eller arbetsytorna i köket blir mer och mer fashionabla och fungerar till och med i badrummet, så länge du väljer lampor som sprider ljuset lite överallt snarare än att bara rikta det nedåt.

Ett gör-det-själv projekt att prova är också att göra små tunna hyllor, gjorda bara för att visa bild- och fotoramar: de blir alltmer det alternativ som föredras framför den klassiska ramen som hänger på väggen.

Advertisement

Ett lager lysande färg på ytterdörren, men faktiskt också på gamla dörrar, kanske de som står i något mörkare och mer försummat hörn av huset, kan göra stor skillnad!

Vid ingången är det också trevligt att sätta upp applikationer som direkt belyser husnumren, och även själva siffrorna kan vara ett tillfälle för dekoration!

Advertisement

Om prydnadskuddarna är lite gamla och har tröttnat ut dig, finns det tusen sätt att förnya deras  utseende på, även med kreativa gör-det-själv och återvinningsidéer.

Inte heller bör kraften hos ett vackert trä som renoverats med ett bra polermedel underskattas: du kan också förbereda ett naturligt baserat på olivolja och bivax!

Advertisement

Små detaljer som lyser upp rummet: lampknappar dekorerade med fantasi.

Förutom att måla om dörrarna kan du alltid överväga att byta de mer intetsägande med nya, och utan att spendera en förmögenhet kan du installera många typer av skjutdörrar som är alltmer på modet, som "ladugårdsdörrarna".

Advertisement

Den sista och oefterhärmliga touchen av vilken interiör som helst är växter, och det finns inget som motsvarar skönheten (liksom bidraget till vårt välbefinnande) som hos riktiga växter, men där det inte är möjligt att plantera dem, är även några låtsasgrenar av de mycket verklighetstrogna en liten investering. Monstera deliciosa har i flera år varit bland de mest populära formerna och är alltid fashionabla.

Redo att förnya utseendet på ditt hem?

Advertisement