Inredning i smidesjärn: låt dig inspireras av många idéer som kan utnyttjas i hela hemmet

av Hilda Maria Morgan

04 Oktober 2021

Inredning i smidesjärn: låt dig inspireras av många idéer som kan utnyttjas i hela hemmet
Advertisement

Smidesjärn är ett extremt motståndskraftigt material, nästan evigt om det underhålls med rätt omsorg, faktiskt används det till utemöbler och historiskt sett har det använts till fartyg, vapen med mera, det är ett material som går tillbaka till årtusenden sedan. Det är en formbar metall, vilket gör den lämplig för att anta så många olika former, och dess omisskännliga färg passar verkligen till allt.

Det är också mycket trevligt att se det i husens interiörer: bord, sängar men också arkitektoniska inslag av olika slag. Låt dig inspireras av idéerna nedan.

Advertisement

Med motiv som påminner om räcken i epokvillor är den här konsolen verkligen väldigt elegant och lyxig.

Advertisement

Även utan att fylla allt utrymme under hyllan är benen i smidesjärn fortfarande mycket vackra.

Bord är en annan kategori möbler som lämpar sig för att vara gjorda av smidesjärn, och de behöver inte nödvändigtvis ha en klassisk form: detta soffbord med moderna och essentiella linjer är ett bevis på detta.

Sängar i smidesjärn har ofta ett vintage-aktigt utseende och passar både klassiska och rustika möbler.

Även i det här fallet är det dock bara att välja mer moderna mönster, kanske geometriska, så blir sängen i smidesjärn lämplig även för olika och samtida sammanhang.

Advertisement

När den är vitmålad får den ett mer romantiskt utseende, särskilt i kombination med delikata och mjuka former som dessa.

En liten, elegant och klassisk bokhylla i smidesjärn: den kan bli en användbar hylla i köket, eller den perfekta platsen för att ställa krukor med växter.

Advertisement

Istället för glasdörrar, smidesgaller: en ovanlig idé för köksskåp eller också för andra möbler runt om i huset.

Detta hörnskåp i smidesjärn har använts på ett originellt sätt som barskåp, men det skulle också kunna användas i köket för flaskor eller mat som ska förvaras utanför kylskåpet, även för burkar, eller också i badrummet!

Advertisement

Inte bara i trädgården: räcken i smidesjärn är också vackra inuti huset, särskilt i kombination med stentrappor, särskilt marmor.

Denna design i liberty-sil är verkligen oemotståndlig.

Advertisement

Fler räcken, men med ett avgjort mer modernt och essentiellt utseende.

I stället för en dörr eller ett fönster kan du idealiskt dela upp utrymmena med andra element, som till exempel med ett smidesjärngaller, till och med ett partiellt. Det här som passar in perfekt i en båge är en mycket sofistikerad detalj.

Advertisement

Om du har några element att återvinna från något staket eller räcke kan du använda dem för att dekorera väggarna inomhus, eller kanske till och med som spaljéer för att odla klängväxter på balkongen eller terrassen. Men denna typ av dekoration kan också återskapas med material som imiterar smidesjärn.

Vad sägs om att inreda med idéer som dessa?

Advertisement