Ge badrummet en fräsch och naturlig doft. Prova myntakvistar

av Hanna Birgitta Nilsson

07 Augusti 2021

Ge badrummet en fräsch och naturlig doft. Prova myntakvistar
Advertisement

Om du har mynta i ditt hem eller i din trädgård kan du använda den i ett rum för att göra så att det luktar gott på ett trevligt och naturligt sätt.

Den har en fräsch och balsamisk arom som är perfekt för ett utrymme som badrummet, där det hjälper att ge ett fräscht och rent intryck. Du kan använda alla typer av mynta, även den romerska, och förutom att använda kvistarna kan du också använda de torkade bladen. Läs vidare för att ta reda på mer.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Färsk mynta: skär några kvistar och ta bort bladen längs ner. Ta sedan vilket band eller snöre som helst och bind ihop dem, för att skapa en bukett som du kan hänga på krok i badrummet. Om du vill att den ska hålla, håll den borta från duschen och badkaret, där de riskerar att bli skadade. Om du bara är ute efter doften under en kort period kan du placera den direkt i duschen eller nära badkaret, där de heta ångorna släpper ut en oemotståndlig och avslappnande doft.
  • Om du vill göra ett deodorantspray: ta en sprayflaska och lägg i några kvistar eller färska myntablad tillsammans med vit vinäger (bättre destillerad) eller etylalkohol och späd sedan med vatten. Tillsätt också några droppar eterisk myntaolja för en ännu mer intensiv doft.
  • Torkade kvistar: Om du har torkade kvistar kan du hacka bladen i en mortel och tillsätta några droppar eterisk myntaolja. Du kan även ha i en annan torkad ört, krydda eller frukt som du gillar. Du kan också hälla några droppar eterisk olja på de torkade bladen. 

 

Advertisement
Bill Bradford / Flickr

Bill Bradford / Flickr

Tillsammans med mynta, om du vill, kan du också använda lavendelkvistar eller kanske andra aromatiska örter som du gillar att kombinera tillsammans: utrymme för fantasi!

Advertisement