Tillverka ett glasputs som tar bort alla fläckar i duschen med majsstärkelse

av Hanna Birgitta Nilsson

04 Augusti 2021

Tillverka ett glasputs som tar bort alla fläckar i duschen med majsstärkelse
Advertisement

Varje gång vi använder duschen glider vattendropparna och tvålen ner på väggarna i själva duschkabinen. Om vi ​​inte rengör dem ofta ser vi avlagringar av smuts och kalk som ansamlas på dessa ytor på bara några dagar och med tiden kan all fuktighet leda till att det bildas mögelfläckar.

Det finns många produkter, även gör-det-själv-produkter som är lämpliga för rengöring av glasen i duschen, bland dessa finns det ett mindre känt men mycket ekonomiskt och praktiskt hushållsknep som är värt att känna till och prova: majsstärkelse, en ingrediens vi ofta har i köket.

Advertisement
Creativo

Creativo

Detta är en riktigt enkel metod, som kan vara till nytta när vi inte behöver andra produkter för att rengöra fönstren. Det fungerar i duschkabinen men också på speglar eller fönster.

Fyll en hink till mitten med kallt vatten och häll majsstärkelsen som utgör kanske en tredjedel av vattenmängden. Du kan också fylla en sprayflaska om du inte behöver rengöra stora ytor.

Blanda väl och doppa en tvättsvamp och använd den sedan på glaset som ska rengöras. Stärkelse tenderar att lägga sig på botten av behållaren, så kom alltid ihåg att blanda väl innan du torkar glaset med svampen. Av denna anledning kan en sprayflaska vara bekvämare.

Du kan också använda en mikrofiberduk istället för svampen.

När du gnuggar glaset, försök att ha parallella och linjära rörelser: stärkelse är ett mycket fint pulver som har en nötningskapacitet, och det är just det som tar bort smutsen.

Du kan också ha i en tesked majsstärkelse i ditt vanliga rengöringsmedel (även i den hemgjorda baserad på vatten och ättika!), för att dra nytta av denna förmåga.

Det fungerar därför på liknande sätt som talk, och ibland, för att få ett riktigt perfekt resultat, behöver du bara torka av glaset med en mikrofiberduk eller dammtrasa för att få bort stärkelserester, precis som med talkpulver.

Lycka till!

Advertisement