Superrena glas med talkpulvertrick: ta reda på hur du får dem att lysa snabbt och enkelt

av Hanna Birgitta Nilsson

02 Augusti 2021

Superrena glas med talkpulvertrick: ta reda på hur du får dem att lysa snabbt och enkelt
Advertisement

Även när ett rum är välstädat, förstör fönsterrutor som är täckta av smuts och regnfläckar, eller till speglar helhetsintrycket av ordning och renlighet. Medan glasets perfekta genomskinlighet eller spegelns gnista lyckas ge den diametralt motsatta känslan även när rummet inte är i perfekt skick.

Om vi ​​inte vill använda industriella glasrengöringsmedel när vi putase kan vi dra nytta av flera hemmagjorda rengöringsmedel. Bland dessa finns det de som innebär användning av talk, som är enkelt, snabbt och som också ger en behaglig doft. Läs vidare för att ta reda på vad det är.

Advertisement
Creativo

Creativo

Du behöver bara:

  • 1 matsked talkpulver
  • 350 ml varmt vatten
  • En sprayflaska
  • Två mikrofiberdukar eller de för fönster
  • En trasa lämplig för dammning (mikrofiber är också bra)

Hur fungerar denna metod?
1. Fyll flaskan med varmt vatten.
2. Blanda talkpulvret i det: det löser inte upp sig, så du bör alltid skaka väl innan du använder det.
3. Spraya på glaset och gnugga omedelbart med en trasa med regelbundna rörelser. Om det verkar som om att det finns ränder kvar på glaset, spraya blandningen på duken och torka sedan av den på ytan som ska rengöras. Ett annat knep för att undvika ränder är att ta hand om att rengöra fönstren när det inte är soligt, solen gör så att vattnet torkar för snabbt.
4. Så snart du har gnuggat hela ytan och när glasen är helt torra, torka av med dammtrasan för att ta bort eventuellt talk.

Detta är ett medel som fungerar för regelbunden rengöring när fönstrena inte är alltför smutsiga: i dessa fall är det faktiskt bättre att prova med mer aggressiva ämnen, till exempel ättika, som blandas i sprayflaskan med vatten, hälften vatten, hälften ättika. När det gäller den traditionella metoden för rengöring med alkohol och tidningar fungerar den inte längre som den brukade: tidningar skrivs inte längre ut med petroleumbaserat bläck, så de som används idag lämnar lättare oönskade ränder. Du kan dock använda vanligt papper eller till och med bomull och mikrofiberdukar tillsammans med alkohol, fast det är ännu bättre med vatten och ättika.

Advertisement