Blattella germanica: ta reda på hur man får bort dessa kackerlackor från hemmet

av Hanna Birgitta Nilsson

10 Augusti 2021

Blattella germanica: ta reda på hur man får bort dessa kackerlackor från hemmet
Advertisement

Den germanska kackerlackan är en liten kackerlacka som finns över hela världen och älskar att smyga in i våra hem. Faktum är att de är parasiter, som älskar mycket fuktiga hörn och varma temperaturer och de verkligen äter allt.

De överlever genom att äta vår mat (det är lätt att hitta dem i köket eller i skåp), men även genom att äta kartong etc. De kommer in i huset genom sprickor i väggar, fönster och framför allt genom rör eller i påsar och lådor som vi tar med oss hem. De är inte aggressiva och gömmer sig när det kommer människor. Deras avföring eller bett kan leda till sjukdomar. Det är därför bra att vidta åtgärder när vi märker något i huset.

Advertisement
maxpixel.net,Commons Wikimedia

maxpixel.net,Commons Wikimedia

Dessa djur är brunaktiga, mörkare när de är små och ljusare när de är stora, med två ränder bakom huvudet. Om det finns ett verkligt angrepp i huset är det bra att ta till ultraljudspollar, som inte dödar dem utan effektivt får bort dem. Men om situationen fortfarande inte är allvarlig kan du prova några av dessa naturliga medel som i allmänhet fungerar mot olika typer av kackerlackor.

  • Lagerblad: om du har lagerblad i din trädgård, är detta det billigaste botemedlet. Den starkt aromatiska lukten av dessa löv ogillas av stora insekter, lägg dem på de platser kackerlackor vistas på, eller runt mat som du vill skydda, eller vid ingångarna till hemmet.
  • Marseille -tvål (eller annan organisk tvål): lös upp tvålen i varmt vatten, i tillräckligt hög koncentration (alltså mer tvål än vatten) och spraya det på insekterna när du ser dem. Detta medel används när de inte kan hållas undan och måste elimineras för att ta livet av dem, eftersom tvålen kväver dem till döds. Detta är sista utvägen.
  • Bikarbonat och socker: Om hemmet är mycket rent och kackerlackorna inte frestas av andra matrester, kan denna typ av DIY -gift fungera. Du blandar de två ingredienserna med lite vatten för att skapa bollar, som du kan placera i badrummet eller köket.
  • Vitlök, peppar, lök: använd skålar för att blanda dessa ingredienser och placera dem i de punkter där du vill förhindra att insekter passerar. Deras starka lukt är ett naturligt avstötande, men de måste bytas ofta.
  • Borsyra. OBSERVERA Denna ingrediens är kanske den mest effektiva, eftersom den är mycket giftig för kackerlackor, men den ska absolut undvikas i hem där det finns barn eller husdjur. Faktum är att borsyra torkar ut kroppen på kackerlackorna och orsakar skador i matsmältningssystemet och skeletet, vilket så småningom leder till deras död.
  • Vaselinfälla: använd burkar, glas eller till och med flaskor avskurna på mitten och lägg lite bete på botten (äppelskal, eller socker och mjöl, brödsmulor etc.) och bred sedan ut lite vaselin på inne i burken: kackerlackorna kommer hoppa i men kommer inte att kunna ta sig ur. Har du redan provat liknande åtgärder mot dessa insekter?

Advertisement