Organisera köket med stil? Upptäck de vackra och praktiska tillbehören att använda

av Hanna

30 Juni 2021

Organisera köket med stil? Upptäck de vackra och praktiska tillbehören att använda
Advertisement

Vi tillbringar mycket tid i köket, förbereder och äter ofta våra måltider, så vi finner oss lätt med många föremål och arbetsytor, som ofta blir lite kaotiska. Efter varje förberedelse är det nödvändigt att återställa ordningen, men det är inte lätt när föremålen som ska förvaras inte har ett boende där de kan placeras och istället hamnar lite här och var.

Detta stök är inte alltid på grund av bristen på utrymme eller överflöd av redskap: ibland beror det bara på det faktum att vi ännu inte helt har utnyttjat det tillgängliga utrymmet, och för att göra det kan vi ta hjälp av olika tillbehör som gör att vi kan organisera vårt kök bättre.

Advertisement
Amazon

Amazon

Under diskbänken kan det finnas plats för både tvättmedel och vissa kastruller som eventuellt används lite mindre ofta: en liten hylla med skivor som kan flyttas för att göra plats för rören är mycket bekvämt.

Advertisement
Amazon

Amazon

De är kanske inte så vackra att titta på, men förvaringsfack som dessa, med fickor som påminner om skoförvaring, är perfekta att använda på insidan av möbeldörrar med små föremål som på så sätt inte rör till i hyllorna.

Amazon

Amazon

När dörren öppnar sig mot ett mycket djupt skåp kan du använda korgar som den här som är lite mer rymliga, perfekta för skärbrädor som vi inte vill ha i en obalanserad hög på bänken.

Amazon

Amazon

En étagère på hjul som den här har en design som passar många olika stilar och är rymlig och robust, perfekt för att förvara extra ingredienser, små apparater, kökspappersrullar och annat vi behöver ha nära till hands.

Amazon

Amazon

Istället för att stapla stekpannorna i varandra kan du alltid hålla dem åtskilda men i en kolumn med ett förvaringsfack som detta.

Advertisement
Amazon

Amazon

På hyllorna i skafferiet, hjälp dig själv genom att omedelbart se var varje produkt är på ett ögonblick: lite som på stormarknader är varje föremål synligt, utan risk för att falla ner. De transparenta behållarna är perfekta för att använda allt tillgängligt utrymme.

Amazon

Amazon

Eller så kan du använda utdragbara korgar.

Advertisement
Amazon

Amazon

Dessa genomskinliga lådor och korgar är också praktiska inne i kylen för att minimera behovet av att rengöra alla hyllor från olika vätskor och smulor som produceras av de olika livsmedlen.

Amazon

Amazon

Det finns praktiska dispensrar för filmrullar och kökspapper, men om du inte har några eller för alla extra förpackningar, kom ihåg utrymmet innanför dörrarna, med korgar som liknar dokumenthållare.

Advertisement
Amazon

Amazon

Inuti skåpen där vi förvarar porslin av olika slag, låter den här typen av upphöjda hyllor oss ordna föremål på flera plan utan risk för att de faller.

Amazon

Amazon

Det finns kokkärl, brickor och skärbrädor som vi använder hela tiden: bättre att hålla dem snygga så här om de alltid måste vara tillgängliga på arbetsytan.

Advertisement
Amazon

Amazon

Eller varför inte lägga till en robust hylla som den här, som också gör det möjligt att hänga stekpannor?

Använder du redan sådana här lösningar?

Advertisement