Bli av med knott från balkongen: användbara knep för att jaga bort dessa oönskade insekter

av Hanna

26 Juni 2021

Bli av med knott från balkongen: användbara knep för att jaga bort dessa oönskade insekter
Advertisement

När temperaturen stiger finns det många typer av insekter som återvänder och svärmar både inne i huset och utanför. Inte bara flugor och myggor utan också knott som ibland gör det riktigt irriterande att tillbringa några timmar utomhus på balkongen eller kanske hindrar oss helt från att hålla fönstren öppna i varmt väder.

Det är därför användbart att ta till någon metod som gör det möjligt att stoppa problemet utan att vända sig till industriella insektsmedel som ofta är skadliga för vår hälsa och miljön. Läs nedan för att lära dig mer om de lösningar du kan försöka för att hålla knott och andra insekter borta.

Advertisement
AngryJulieMonday/Flickr

AngryJulieMonday/Flickr

  1. Ta bort det som lockar dem: flugor finns i allmänhet nära fuktiga platser där svamp också kan växa. Hemma betyder det runt skräp, frukt som håller på att ruttna, potatis som har blivit för mjuk i skafferiet, men också pooler med vatten (till exempel växtfat, eller hundskålar med vatten). Så gör dig av med dessa föremål så gott du kan - utan att få växter och djur att dö av törst, dock!
  2. Skapa några enkla fällor: ta en glasburk, exempelvis en syltburk, och fyll den halvvägs med vit äppelcidervinäger (även vitvin är bra), tillsätt ett par droppar diskmedel och placera den på balkongen eller fönsterbrädorna. Töm den när den fylls med knott och förbered igen. Vinägern lockar dem och tvålen fångar dem i blandningen.
  3. Undvik skönhetsprodukter med fruktiga dofter: flugor lockas också av vår lukt, så alla kroppskrämer eller schampo och balsam, men också olika kosmetika med en mycket ihärdig fruktig doft är särskilt tilldragande för dessa djur.
  4. Tänd citrongräsljus: Citrongräs är ett av de mest effektiva naturliga avstötningsmedlen mot insekter, inklusive knott. Det är en användbar ekologisk lösning för att hålla dem borta, och doften av citrongräs, även om den är lite skarp, är inte så obehagligt.
  5. Agera snabbt: så snart du märker dem, använd ett botemedel (det finns också de som dammsuger upp dem med en dammsugare!) Innan de kan föröka sig, undvik också onödig stagnation av vatten och agera snabbt på alla ämnen som håller på att mögla.
  6. Du kan också ta hjälp av ficklampor som används för att locka och eliminera insekter. De måste rengöras ofta.

Har du redan använt någon av dessa metoder? 

Advertisement