Kaffekräm: förbered denna färska och oemotståndliga godsak på bara några minuter

av Hanna

30 Juni 2021

Kaffekräm: förbered denna färska och oemotståndliga godsak på bara några minuter
Advertisement

Det finns många av oss som varje dag verkligen njuter av det lilla nöjet i en god kopp kaffe, vilket ofta betyder en varm dryck - nästan kokande! - med en intensiv smak som ger en boost av energi varje gång du behöver det, eller till och med bara blir en ritual att dela med vänner och kollegor. Lika härligt är dock kaffekräm, det kalla och silkeslena skummet som du längtar efter, särskilt när det är varmt, även om ingenting hindrar dig från att njuta av det när som helst på året.

Vi hittar den på många caféer, men det är också möjligt att snabbt förbereda det hemma: ta reda på hur du unnar dig varje gång du vill njuta av den här fräscha pausen.

Advertisement
Le ricette della nonna/YouTube

Le ricette della nonna/YouTube

Ingredienserna för hemmagjord kaffekräm är mycket få. I själva verket behöver du:

  • 15g snabbkaffe
  • 150g florsocker
  • 200ml kallt vatten (använd vatten på flaska, inte kolsyrat, för att vara säker på att du inte ändrar smaken på kaffekrämen) 

De nödvändiga verktygen är: en skål och elvisp, inget mer!

Hur du förbereder kaffekrämen:

  1. Häll snabbkaffe och florsocker i skålen
  2. Tillsätt kallt vatten
  3. Använd vispen för att vispa upp blandningen: du behöver fortsätta tills den är mycket tät och framför allt fluffig. Det här bör ta några minuter. 
  4. Välj kopparna eller glasen som du ska servera efterätten i, och om du vill kan du dekorera ytan med lite kakaopulver (bitter eller söt, som du föredrar).

Det är bäst att äta upp den inom en dag eftersom den tenderar att tappa sin konsistens mycket snabbt ... Men det är så gott att det inte blir något problem att få krämen att försvinna i tid!

En variant med grädde och espresso

Om du vill prova en lite mer syndig version utrustar du dig med:

  • 200ml vispgrädde, som bör var kall, precis uttagen ur kylen
  • 2 koppar espresso eller koffeinfri version, dock också nerkyld i kylskåpet
  • 1 tesked florsocker

Häll ingredienserna i en skål och vispa med elvisp tills du når önskad konsistens. Denna mängd bör räcka till 6 små koppar, så justera doserna efter behov. Smaklig måltid!

Advertisement