Säg hejdå till myggen: prova dessa DIY metoder för att bli av med dessa irriterande insekter

av Hanna

19 Juni 2021

Säg hejdå till myggen: prova dessa DIY metoder för att bli av med dessa irriterande insekter
Advertisement

Myggor är de irriterande insekterna vi måste hantera varje år när temperaturen stiger. När sommaren anländer vill vi ha fönstren öppna allt oftare, och ibland räcker det inte med att använda myggnät för att hindra dem från att komma in i huset.

Det finns ett antal naturliga kurer som man kan testa för att försöka hålla dessa insekter borta utan att behöva ta till industriprodukter som är mer skadliga för vår hälsa. Genom att dra nytta av starka lukter som är riktigt obehagliga för dessa djur är det faktiskt möjligt att bekämpa invasionen av myggor i huset. Det räcker med att arrangera de olika lösningarna där det kommer in i huset, t.ex. på fönsterbrädorna.

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

  • Lök och kryddnejlika: Förutom citrusskivor kan även den skarpa lukten av lök i kombination med den intensiva lukten av kryddnejlika användas för att hålla myggor i schack. Stick bara några kryddnejlikor i en halvskuren lök och arrangera sedan på ett fat.
  • Kaffesumptricket: ta lite helt torr kaffesump och lägg på ett fat. Tillsätt några droppar flytande tändvätska (om du lägger till för mycket kommer det att brinna för snabbt) och tänd på med en tändsticka. Så snart vätskan har bränt och sumpen börjar röka, kväv elden genom att placera en fuktig trasa på den. Sumpen bör fortsätta att ryka långsamt: lukten som produceras av sumpen stöter bort myggor och andra insekter
  • Ett vackert och doftande ljus: lägg skivor av citron eller lime i en glasburk tillsammans med några kvistar rosmarin och ett par droppar eterisk olja av citrongräs, tillsätt vatten nästan till kanten och placera ett flytande ljus. Det är perfekt på bord för luncher och middagar utomhus!
  • Växterna att placera runt huset eller på fönsterbrädorna: citronmeliss, mynta, lavendel, salvia, rosmarin och citrongräs är resistenta växter, lätta att ta hand om, växer snabbt och kan därför också dekorera trädgården på kort tid. Med den extra fördelen att dess aromer är starkt avvisande för myggor, men älskad av bin och fjärilar! Vitlöksplantor kan också hjälpa till i detta avseende.
Advertisement