Detaljerna som gör att köket ser försummat ut: ta reda på vad du inte bör underskatta

av Hanna

09 Juni 2021

Detaljerna som gör att köket ser försummat ut: ta reda på vad du inte bör underskatta
Advertisement

Ibland spenderar vi tid och energi på att hålla köket rent och snyggt, men i slutändan ser inte rummet så skinande rent ut som vi hade hoppats: att se det varje dag gör det inte lätt för oss att hitta vad som är fel, men ändå ser det inte ut som i inredningsmagasinen. 

Det finns ett antal detaljer som kan fånga gästerna uppmärksamhet eller på annat sätt bidra till att köket känns försummat som inte har att göra med smuts eller damm. Det är därför värt att titta sig omkring då och då och se om det finns något litet ingripande att göra.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Köket på bilden är inte ett stökigt kök, men eftersom det inte är stort, förstörs effekten något av en öppen hylla i metall med olika föremål intryckta mitt i blickfånget. Det skulle vara bättre att stänga in dem i ett platsbesparande skåp eller kanske tillhandahålla hyllor (till och med hängda) på väggen och dessutom använda korgar med lock för att förhindra att allt syns så tydligt (och ständigt blir dammigt).

Om vi sedan ​​har för många tallrikar eller andra spruckna porslinsföremål i huset, föremål av metall eller plast som är repade eller i allmänhet mycket slitna (och utan charmen av vintage), är det bra att hitta sätt att reparera dem på om möjligt, eller ersätt dem med nya. De gamla kan bli centralfiguren i kreativa återvinningsjobb!

Håll fönsterbrädorna så tomma som möjligt, eller dekorera dem med växter eller föremål på ett trevligt sätt. Undvik under alla omständigheter att använda dem som en punkt för att samla föremål, och se framför allt till att inte hindra öppningen av själva fönstret, vilket är viktigt för att kunna vädra rummet varje dag.

Advertisement
snappygoat.com

snappygoat.com

Köksbordet, liksom de olika arbetsytorna, bör hållas så rent som möjligt när vi inte arbetar där. Bordet i synnerhet kan innehålla en fruktskål, eller kanske salt och peppar, men desto friare det är, desto renare och snyggare ser rummet ut.

För att undvika att smutsa ner dörrarna till skåpen där vi förvarar soptunnor och som inte öppnas genom att trycka på, kan vi ta hjälp av ett enkelt men något tveksamt trick: lossa en av dörrarna så att den omärkbart faller åt sidan, så att du kan öppna den försiktigt även med fötterna utan att behöva använda smutsiga händer.

goblinbox_(queen_of_ad_hoc_bento)/Flickr

goblinbox_(queen_of_ad_hoc_bento)/Flickr

Högarna med disk i diskhon är en synd för många av oss, ibland oundvikligt på grund av livets tröttsamma rytmer. Men instabila högar av tallrikar runt diskbänken hjälper inte till att få rummet att se bättre ut. Du kan hjälpa dig själv genom att ta bort alla tallrikar, glas och bestick som är mer än de som behövs för husets invånare, på så sätt är du inte frestad att alltid ta rena istället för att snabbt tvätta dem i diskhon.

Även under diskbänken är det bra att organisera i stället för att hålla tvättmedel, handskar och annat travade på varandra. Ta hjälp av skenor, hyllor och andra användbara lösningar.

foodwoolf.com

foodwoolf.com

Var uppmärksam på när disktrasorna blir för slitna eller smutsiga: testa olika metoder för att eliminera prominenta fläckar men om de inte försvinner, omvandla dem till trasor för städning och undvik att förvara dem synligt i köket. 

Även disksvampar bör alltid vara i gott skick: både för -framför allt- hygieniska skäl men också för estetiska sådana. Tvätta och desinficera dem med olika metoder så ofta som möjligt, men när de är för mörka eller slitna är det dags att slänga dem. 

Advertisement