De vanligaste misstagen att undvika för att alltid ha ett väldoftande badrum

av Hanna

27 Maj 2021

De vanligaste misstagen att undvika för att alltid ha ett väldoftande badrum
Advertisement

Det är inte ovanligt att dåliga lukter sprids i badrummet: särskilt obehagliga dofter kan komma från toaletten, och förutom att maskera dem med lite deodorant (som vi också kan förbereda hemma med naturliga ingredienser), bör vi förstå orsaken till dessa dåliga dofter, eller vidta en rad åtgärder för att förhindra att de uppstår.

Det räcker faktiskt att vidta en serie enkla åtgärder att göra till en vana när vi städar badrummet eller till och med bara i vardagen, och vi kommer att minska risken för att dåliga lukter sprids i badrummet.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Desinficera och spola rent rören: det räcker inte med att bara spola eller spola ner allt i toaletter och bidéer. Ibland är det också nödvändigt att använda ett botemedel för att eliminera hinder som är den första orsaken till dålig lukt. Så utrusta dig med en vaskrensare, eller använd de olika husmorskurerna som är baserade på kokande vatten, vinäger och bikarbonat, och åta dig då och då att se till att rören är fria. För detta ändamål är det också mycket användbart att hälla några droppar blekmedel i toaletten varje natt innan du somnar: detta förhindrar att smuts samlas på botten och på vattenytan, vilket ofta resulterar i dålig lukt.
  • Ventilera: varje dag, även på vintern, bör du öppna fönstren i alla rum i 20-30 minuter för att byta luft. Om det inte finns några fönster i badrummet, slå alltid på fläkten när du duschar eller använder handfatet och håll dörren öppen när du i ett intilliggande rum byter luft med hjälp av öppna fönster.
  • Undvik luftfuktighet: ventilation är bra för att förhindra att fukt ackumuleras på olika ytor, som sedan lätt blir till mögel. Så torka efter tvätt, använd en skrapa på duschens väggar eller runt badkaret för att ta bort vatten efter att ha tagit en dusch, och torka av om möjligt även innan du somnar efter att ha använt olika sanitetsartiklar.
  • Kontrollera vattennivån i toaletten: när nivån är låg kan stark lukt kännas och lite vatten i allmänhet innebär ett problem i utandsröret som kan ha täppts till.
  • Rengör sanitetsavloppet: Förutom det som sagts i den första punkten, var noga med att eliminera (minst en gång i veckan) alla föremål som fastnar direkt under avloppsöppningen. Främst hår- och tvålrester.

Det är värt att komma ihåg dessa enkla riktlinjer för att ha ett rent och väldoftande badrum!

Advertisement