Användbara knep för att rengöra skärmen på Tv:n eller datorn utan att repa den

av Hanna

25 Maj 2021

Användbara knep för att rengöra skärmen på Tv:n eller datorn utan att repa den
Advertisement

TV- eller datorskärmen är bland de ytor som blir smutsiga varje dag men inte vi alltid kommer ihåg att rengöra, förrän vi upptäcker att en patina av damm har lagt sig på den och eventuellt förstör bilden en aning.

Eftersom dessa är dyra och fortfarande känsliga enheter måste de rengöras med försiktighet. De är också elektroniska enheter, så du kan inte rusa dit med en stor mängd vatten eller vätska, som riskerar att förstöra dem. Det finns därför en rad användbara knep för att ta bättre hand om dem när det är dags att göra rent dem, för att förhindra att de repas.

Advertisement
Creativo

Creativo

När vi närmar oss för att göra rent, särskilt om vi använder en sprayprodukt, är det bäst att koppla bort strömmen för att undvika obehag. När du har kopplat bort kontakten från eluttaget, vänta några minuter så att apparaten svalnar och den statiska elen också försvinner. Damm fastnar dessutom mindre lätt på ytan på detta sätt.

Använd alltid mjuka trasor som mikrofiber eller skotsk ull. De som används för att göra rent glasögon är också bra, det vill säga alla typer av tyger som inte lämnar ludd och framför allt inte riskerar att repa TV: n eller dator-skärmen. Undvik därför svampar, hushållspapper eller till och med olika disktrasor.

När det kommer till produkterna, om det är nödvändigt att ta till rengöringsmedel, kan du använda (i små mängder) vatten och vinäger, blandade i lika delar i en sprayflaska. Spraya aldrig lösningen direkt på skärmen (som kan rinna ner i ramen), utan bara på trasan och torka sedan försiktigt av skärmen. Ha alltid en ny torr trasa redo för att omedelbart torka av ordentligt. Naturligtvis är specifika produkter som du köper i elektronikbutiker eller i snabbköpet, i sprayer, torkdukar eller geler också bra.

Var alltid ömtålig när du torkar av med trasan, utan att trycka på utan bara vidröra ytan. Undvik också cirkulära gester och använd istället vertikala eller horisontella drag utan att gå över samma punkt två gånger.

Kom också ihåg att rengöra ramen och ovansidan av TV: n som fylls av damm. Var uppmärksam på alla platser där det kan finnas sprickor eller leder där vätska kan krypa in, så använd väldigt lite produkt på trasan.

Glöm inte heller att göra rent fjärrkontrollen eller tangentbordet, som är en riktig grogrund för bakterier. Du kan ta hjälp av bomullspinnar eller genom att klä in ett kreditkort i en pappershandduk eller antibakteriell servett och sedan gnugga mellan tangenterna. Återigen, undvik att använda för mycket vätska och spraya på rengöringsverktygen, med måtta, snarare än direkt på ytan som ska rengöras.

Den mest känsliga delen av TV: n är kanske baksidan: se till att arbeta lugnt och utan att den fuktiga trasan når alla uttag där kablarna sitter. Försök också ta bort allt damm och eventuell ludd du ser på fläktventilerna.

Lycka till!

Advertisement