Städa under diskbänken: de mest användbara knepen för att ta hand om ett ofta försummat utrymme

av Hanna

28 Maj 2021

Städa under diskbänken: de mest användbara knepen för att ta hand om ett ofta försummat utrymme
Advertisement

Det händer inte särskilt ofta att vi också rengör utrymmet under de inbyggda handfaten, i badrummet eller i köket, men även där ackumuleras smuts och fukt, vilket i det långa loppet också kan avge dålig lukt. Särskilt om skåpet under diskbänken i köket är där vi placerat våra soptunnor eller där vi lämnar trasor som fortfarande är lite fuktiga som använts för tvätt.

Därför, när det är dags för en mer grundlig rengöring, är det värt att veta hur man hanterar det med huskurer, som ett alternativ till olika industriella rengöringsmedel. Du kommer inte att behöva göra det särskilt ofta, men det kommer i alla fall att vara nödvändigt att tömma skåpen på alla föremål som finns däri för att kunna röra sig bättre och rengöra mer effektivt.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Med vit vinäger: om du märker en irriterande lukt av mögel är det smart att använda vit vinäger, vitvins-, äppelcider- eller alkohol-. Detta kommer att kunna eliminera smuts, ta bort mögel och även neutralisera dålig lukt. Du kan absolut använda vinägern med en mikrofiberduk, som passeras vid behov eller förbereda en lösning av vatten och vinäger i lika delar som ska sprayas med en sprayflaska. Återigen kan du välja att späda ut vinägern mer med halva vatten. Om du behöver gnugga bort mer envis smuts, lägg också till lite bikarbonat.
    Dessutom kan du lägga till några droppar diskmedel, var noga med att skölja och torka väl. Och lämna alltid dörrarna öppna tills utrymmet under diskbänken har torkat helt.
  • Om du däremot bara behöver fräscha upp och rengöra ett utrymme som inte är så smutsigt, behöver du bara lite Marseille-tvål: lös upp en handfull i varmt vatten och skapa en lösning som används i en hink genom att doppa en svamp, eller rentav i en sprayflaska, och tvätta med mikrofiberdukar.
    Om du vill lägga till en trevlig doft, häll några droppar eterisk olja av lavendel eller tea tree i blandningen.
  • Ett annat botemedel mot de gånger du inte har särskilt mycket att rengöra är citronsaft, utspädd i vatten. Du kan använda den som Marseille-tvålen.
  • Bikarbonat: du kan använda bikarbonat genom att skapa en pasta med vatten som du kan låta verka på de svåraste ytorna och som du sedan gnuggar bort med hjälp av en tandborste. Och när du sköljer av kan du först använda någon av de andra lösningarna.

Om du också måste göra rent soptunnan kan var och en av dessa metoder som listas ovan vara mycket användbara, och om du vill desinficera den kan du efter tvätt ochså passera med lite väteperoxid.

Advertisement