Städa svåråtkomliga utrymmen? Använd dessa knep för att komma in under kylen med mera

av Hanna

07 Juni 2021

Städa svåråtkomliga utrymmen? Använd dessa knep för att komma in under kylen med mera
Advertisement

Även om vi rutinmässigt rengör golven med en kvast, dammsugare och ofta tvättar, finns det alltid platser där smuts lurar som är svåra att nå. I köket kan ett av dessa utrymmen vara den del av golvet som är under kylskåpet när detta inte är inbyggt.

På samma sätt är alla tunga möbler som stöds av fötter (garderober, byråer) och ibland till och med vissa sängmodeller inte alltid upplyfta tillräckligt högt från marken för att komma in med en kvast eller dammsugare, så det händer att smuts, damm och eventuellt ludd fortsätter att frodas där ostört. Förutom en fråga om hygien är rengöring av dessa utrymmen, som under kylskåpet, också användbart för att säkerställa att den fungerar korrekt. Så låt oss se vilka tricks som kan hjälpa oss att rengöra dessa svåra utrymmen.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Om du har lite utrymme på sidan av kylskåpet, eller om du behöver städa under sängen eller en möbel som är för låg för att nå med en kvast eller dammsugare, ta hjälp av en hårtork: lägg några blöta trasor på ena sidan av kylen / möblen, stå sedan på motsatt sida och använd hårtorken med luftstrålen riktad mot själva trasorna. På så sätt kommer damm och smuts att samlas och fångas upp av trasorna, vilket gör det mycket lättare att bli av med det.
  • Gamla strumpbyxor: ta pinnen från vilken kvast som helst, klä in den i en av de gamla förstörda strumpbyxorna som du inte längre kan ha på dig, knyt den väl och passera sedan under kylen. Allt damm och ludd håller fast vid strumpbyxan och du kan enkelt torka av smutsen.
  • Samma sak kan också göras med elektrostatiska trasor, eller kanske de i mikrofiber, som du dock måste hålla fast med hjälp av ett gummiband eller en hårsnodd. För den sedan under möblerna, där damm och smuts samlas.
  • Ett gammalt lakan: detta är också mycket användbart under större möbler som en säng eller garderober och byråer. Vira in pinnen i ett lakan för att täcka så mycket längd som möjligt utan att skapa en för tjock linda som inte passerar under apparaterna eller möblerna. Även om det är några hörn som släpar i golvet är det inga problem. För pinnen för att flytta ut smutsen, där du kan plocka upp den med en kvast eller dammsugare. På samma sätt kan du också använda gamla handdukar om de är tillräckligt tunna.

Mycket lättare på det sättet, eller hur?

Advertisement