Färgglada tomtar i trädgården? Ta reda på hur du gör dem av enkla terrakottakrukor

av Hanna

02 Juni 2021

Färgglada tomtar i trädgården? Ta reda på hur du gör dem av enkla terrakottakrukor
Advertisement

Att utsmycka en trädgård innebär inte bara att tänka på urvalet och arrangemanget av växter, altandäck, möbler eller belysning: allt detta är definitivt väsentligt men vi kan också lägga till viktiga detaljer som berikar våra gröna utrymmen med dekorationer, till och med gjorda för hand.

När vi har arrangerat alla våra olika blomsterbäddar eller stigar, kan vi fortfarande förnya atmosfären i trädgården med nyfikna karaktärer som tittar upp bland lövverket, som gulliga tomtar gjorda av terrakottakrukor. Det här är väldigt enkla men bedårande projekt, för vilka du behöver terrakottakrukor i olika storlekar, färg, pensel och inte mycket mer.

Advertisement
Tutorial via rufflesandrainboots.com

Tutorial via rufflesandrainboots.com

Se till att krukorna är väl rengjorda och montera först tomten för att ta reda på hur många delar du behöver och vilka mått de måste ha: när du listat ut hur du bygger pyramiden av mindre och mindre vaser kan du börja dekorera dem.

Det enklaste sättet är att bara använda olika färger: vit färg för skägget är ett måste, men sedan kan du själv välja färg på mössa och kläder. Den du ser på bilden är mycket stiliserad: det finns inga ögon eller mun att rita, utan bara en träpärla som näsa som sticker ut ur skägget.

Advertisement
Video tutorial via Theresa Cottone/Youtube

Video tutorial via Theresa Cottone/Youtube

Om du vill kan du dock rita ett ansikte med enkla drag, och göra skägget till en spretig kant. Bältet målat på basvasen är också väldigt snyggt. Placera dessa tomtar vid foten av ett träd eller bland några buskar.

Kom också ihåg att måla ett lager av en transparent skyddsprodukt, som gör arbetet vattenavvisande så att du kan ha dina tomtar i trädgården länge.

Pinterest

Pinterest

Denna tomte är lite mer detaljerad: skägget har gjorts separat (du kan använda ett tunt ark av plywood, eller kanske plast eller till och med skumgummi), kinderna är målade med nyanser och små fat målade som fötter har också använts, som sticker fram under tunikan. Detaljen på mössan är väldigt söt, som blir lång och spetsig med tillsatsen av en pytteliten kruka på toppen.

Pinterest

Pinterest

Inte bara tomtar: med den här tekniken kan du skapa vilken karaktär som helst, kompatibel med denna stiliserade form. Det här är till exempel en trevlig pyssling (vättarna i irländsk folklore) som till och med har sin egen kruka med guld (även den gjord med en målad lerkruka).

Vill du dekorera trädgården med vättar och tomtar?

Advertisement