Bikarbonat för att göra rent golvet? Upptäck ett ekonomiskt alternativ till det klassiska rengöringsmedlet

av Hanna

11 Maj 2021

Bikarbonat för att göra rent golvet? Upptäck ett ekonomiskt alternativ till det klassiska rengöringsmedlet
Advertisement

När det kommer till att göra rent golven behöver vi produkter som kan eliminera smuts, inklusive fett, och åtminstone deodorisera miljön. Om de också har desinficerande egenskaper är det ännu bättre, särskilt när vi har barn som kryper eller husdjur som springer runt huset.

Om vi ​​inte vill ta till industriella rengöringsmedel kan vi också få alla dessa fördelar från en ingrediens som vi ofta har hemma, nämligen bikarbonat. Denna värdefulla allierade är faktiskt också användbar för att tvätta golvet, särskilt när det gäller daglig rengöring då vi inte måste få bort verkligt envis smuts.

Advertisement
Bikarbonat för att göra rent golvet? Upptäck ett ekonomiskt alternativ till det klassiska rengöringsmedlet - 1

Förutom att fungera som desinfektionsmedel verkar det mot smuts och neutraliserar dålig lukt. För rutinmässig rengöring, späd bara ett glas bakpulver i en vanlig hink fylld med varmt vatten och torka eller moppa sedan som vanligt. Du kommer lätt att kunna få bort vanliga märken och fläckar, bara gnugga lite mer på de punkter där du märker att det är smutsigare.

Om du också vill lägga till en behaglig doft kan du hälla både citronsaft eller alternativt några droppar av en eterisk olja efter eget val (färska dofter som citrus, eukalyptus, mynta eller lavendel märks mer).

Om det verkar som om det behövs en lite mer effektiv tvål, häll också i vit vinäger eller (speciellt om du tvättar trä- eller marmorgolv), en handfull Marseille-tvål. Kom dock ihåg att det alltid är bra att använda tvål och vatten på trägolv när du verkligen måste, och torka omedelbart.

Om golvet, å andra sidan, mestadels är i gott skick men med vissa envisa fläckar, kan du använda en högre koncentration av bikarbonat bara på de svårare områdena, skapa en pasta med det och lite vatten. Gnugga på området som ska rengöras med en trasa eller en gammal svamp, eller kanske med samma mopp för att avlägsna smutsen, och fortsätt sedan tvätta med blandningen redo i hinken för att ta bort alla rester.

Lycka till med städningen!

Advertisement