Knepen att känna till för att enkelt hantera även de jobbigaste städsysslorna

av Hanna

01 Maj 2021

Knepen att känna till för att enkelt hantera även de jobbigaste städsysslorna
Advertisement

Att städa är en uppgift som vi tyvärr inte undkommer, och om vi lyckas göra vissa sysslor ganska snabbt, finns det andra svåra föremål och ytor som vi bara inte vill rengöra förrän det blir omöjligt att skjuta upp ytterligare.

Till exempel vet den som arbetar på datorn att tangentbordet alltid bör hållas rent, också för att säkerställa att den fungerar korrekt, men det är inte lätt att effektivt nå utrymmet mellan tangenterna. Ibland tror vi att vi inte har rätt tvättmedel för att rengöra spisen eller kanske tvätta insidan av tvättmaskinen som avger dålig lukt. I fall som dessa och många andra är det värt att veta att det finns praktiska och effektiva hjälpmedel som vi kan ta till.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

  • Använd en klädsteamer: dessa apparater kan användas på andra sätt än att ta bort veck från tvätten. Om du till exempel behöver ta bort is från kylen eller frysen kan du använda dem istället för en hårtork. Men de hjälper också till att få bort fet ugnssmuts, rengöra fönster och speglar, och det finns också dem som använder dem för att damma och sedan samla upp smutsen med trasor.
  • Finns det ett märke på väggarna? Försök att gnugga en tennisboll på märket: det kan ofta radera de olika strimmorna.
  • Om du snabbt vill göra rent myggnätet, använd en klädroller istället!
Advertisement
Pinterest

Pinterest

  • Diskmaskinstabletter: De är inte bara till för att rengöra apparaten medan den rengör disken. De avfettar effektivt smuts och hjälper till att undvika tilltäppning i rören även om de löses upp i vattnet i diskmaskinen. De kan också användas inuti tvättmaskinen, lite som när du vill tvätta med vinäger. Och upplöst i varmt vatten blir de ett perfekt rengöringsmedel för spishällen.
  • För att vara säker på att dammet och smutsen verkligen hamnar på sopskyffeln när du sopar, sätt en bit eltejp på gummikanten när den är skadad och inte längre vass, eller rentav när den har lossnat.
Pinterest

Pinterest

  • För att rengöra tangentbordet: istället för att använda våtservetter mellan tangenterna, kan du helt enkelt placera locket på en flaska till såser eller kryddor, en av de som har en pip, på röret till dammsugaren. Detta är ett knep för att göra om det till ett tillbehör av rätt storlek för att kunna passera mellan raderna av tangenter.
  • För att ta bort hår från mattor kan du å andra sidan ta hjälp av en fönsterskrapa som används för att tvätta fönsterrutor, när det inte finns tid att ta fram dammsugaren.
  • Kom ihåg att du också kan stoppa in i diskmaskinen: tvålfat, vissa barnleksaker, lampskärmar av plast och till och med vissa typer av kylskåpshyllor.

Att städa med vissa knep gör det mycket mindre ansträngande!

Advertisement