Inred en vacker och funktionell hall även i ett litet utrymme: de mest användbara tipsen

av Hanna

14 April 2021

Inred en vacker och funktionell hall även i ett litet utrymme: de mest användbara tipsen
Advertisement

Det första utrymmet vi ser när vi kommer in i huset är ingången: ibland är det en riktig vestibul, andra gånger består den bara av en hängare och någon typ av hylla eller garderob placerad nära entrédörren, beroende på utrymmets layout.

Det som avgör bekvämligheten och funktionaliteten i denna viktiga punkt i våra hem behöver inte nödvändigtvis vara ett överflöd av utrymme: även när det bara finns en liten ledig yta bakom dörren kan en full hall fortfarande ordnas smakfullt. Ta en titt på anvisningarna nedan för att skapa en trevlig och bekväm entré.

Grunda möbler

Grunda möbler

Pinterest

Om utrymmet är begränsat, kanske till bara väggen direkt intill entrédörren, är det bättre att välja en rymlig men tunn möbel så att den kan förvara skor och andra användbara tillbehör utan att ha dem i sikte.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

För lösningar med en lite mer förfinad design, om det inte finns något behov av att klämma in föremål direkt vid entrén, räcker tunna konsoler eller kanske en sådan här idé: en tjock hylla som löper längs hela väggen, med små lådor under, och sedan utrymme på väggen för ramar.

En bro runt entrédörren

En bro runt entrédörren

Pinterest

I de fall där varje centimeter räknas kan den perfekta lösningen vara att skapa en träkonstruktion som ramar in dörren med användbara hyllor.

Garderob

Garderob

Pinterest

Vill du ha olika typer av jackor och tillbehör redo att bära nära ingången till ditt hus? Då är kanske garderobsmöbler en vinnande idé, och en spegel skulle vara mycket användbar.

Förvaringskorgar

Förvaringskorgar

Pinterest

Om du gillar tanken på ett öppet utrymme, med en bekväm bänk där du kan sitta för att byta skor och jacka, kan du lägga till bokhyllor på sidorna, att fylla med korgar för att förvara alla föremål du inte vill hålla synliga.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Och om väggen inte är bred men tillräckligt hög kan rader med korgar skapas ovanför och under bänken.

Restaurerade möbler

Restaurerade möbler

Pinterest

Även om huset är inrett i modern stil, kan ingången bli det perfekta utrymmet för de antika möblerna som du inte längre vet var du ska placera. Kanske efter att ha förnyat utseendet med en ny färg. Då skulle du ha en vacker möbel att titta på, som tillför stil och är tillräckligt stor för att innehålla allt.

Advertisement

Låga möbler

Låga möbler

Om du inte vill fylla utrymmet vid entrén för mycket kan rätt kompromiss uppnås mellan estetik och funktionalitet genom att välja låga möbler för att förvara föremål och som också kan användas som sittplatser.

Det väsentliga

Det väsentliga

Om du älskar en minimalistisk stil är en entré som denna för dig: helvit och ljus, några krokar på väggen och en modern hylla undertill som ett originellt skoskåp.

Advertisement
Inred en vacker och funktionell hall även i ett litet utrymme: de mest användbara tipsen - 10

Två infällbara hyllor och en klädhängare med modern design som sticker ut på accentväggen precis bakom entrédörren: essentiellt men elegant och praktiskt.

Den anpassade bokhyllan

Den anpassade bokhyllan

Om måtten är rätt, är en robust bokhylla (referensmodellen är alltid Kallax från IKEA) lagd på sidan, eventuellt utrustad med ben för ett ännu mer personligt resultat, idén som gör att du kan ha en bekväm bänk / behållare, som kan möbleras med skräddarsydda förvaringskorgar.

Och hur skulle du vilja inreda din entré?

Advertisement