Rengör köket på nolltid med dessa geniala tips för vardagen

av Hanna

10 Mars 2021

Rengör köket på nolltid med dessa geniala tips för vardagen
Advertisement

När du tillbringar mycket tid vid spisen blir köket ett av de rum som kräver mer uppmärksamhet när det kommer till städning. Att skjuta upp städningen under lång tid gör det mycket mer irriterande att behöva börja laga mat nästa gång: vi vet alla att högar av disk i diskhon eller smutsiga arbetsytor, liksom så småningom alla nödvändiga verktyg, är tråkiga att rengöra och när vi behöver dem snabbt och vi dessutom måste diska dem fördubblas utmaningen.

Därför är den gyllene regeln att försöka ta hand om en rad små sysslor dagligen så att det inte tar timmar när det väl är dags att städa. Och då kan dessutom djuprengöringen vara fokuserad på de punkter som vanligtvis försummas.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Lite som det är när du lagar mat, är det bra att direkt samla alla verktyg och produkter som vi behöver, placera dem eventuellt på en fri hylla eller förvara dem i en behållare. Det verkar självklart, men det är ett steg som gör att vi kan ta hand om allt annat utan att slösa bort onödig tid. Se därför till att ha till hands eller iallafall ha redo att användas:

  • Soptunnorna
  • En korg för det som måste flyttas till en annan del av köket
  • Rengöringsmedel för de olika ytorna
  • Svampar och nödvändiga trasor
  • Kvast, hink och mopp

Advertisement
peapod labs/Flickr

peapod labs/Flickr

1. Frigör ytorna på allt som behöver flyttas eller tvättas: fyll sedan omedelbart diskhon / diskmaskinen. När det gäller diskhon är det bättre att fylla den med varmt vatten och tvål för att blötlägga all disk som ska diskas, självklart efter att ha tagit bort eventuella rester.

2. Medan disken blötläggs, ställ tillbaka ingredienser och redskap där de hör hemma, ordna saker som ska till ett annat rum i korgen, den kommer du att ta hand om senare för att inte slösa bort tid. 

3. Rengör spisen och diskbänken med en spray och en trasa.

4. Sopa eller dammsug golvet.

5. Diska tallrikarna

6. Nu när diskhon är fri och resten av köket är snyggt och rent, behöver du bara rengöra golvet, vilket - om situationen inte är drastisk - du inte behöver göra varje dag.

7. Om du har tid, ställ tillbaka föremålen som lagts i korgen där de hör hemma.

Detta är självklart en rutin som många redan följer. Det kräver inte en grundlig rengöring av varje utrymme och yta, men är en vana som om det följs dagligen blir mycket snabbare att genomföra. Det kan faktiskt ta mindre än tio minuter, särskilt på dagar när du inte har varit i köket särskilt mycket ... Faktum är att alltid ha köket redo för användning gör att vi kan tillåta oss själva att vara lata och inte städa under de dagar vi faktiskt inte varit i köket så mycket!

 

Advertisement