Spara plats i köket med 12 geniala idéer för att organisera bland möbler och hyllor

av Hanna

28 Mars 2021

Spara plats i köket med 12 geniala idéer för att organisera bland möbler och hyllor
Advertisement

Den som lagar mat ofta vet att det är viktigt att enkelt kunna hitta alla nödvändiga ingredienser och redskap: om vi har bråttom att förbereda något i farten eller när vi spenderar mycket tid i köket för att laga mat för ett viktigt tillfälle, är det verkligen irriterande att behöva slösa bort tid på att leta efter den saknade ingrediensen eller en annan kastrull, samt att behöva rota runt och skapa mer oordning för att kunna hitta dem.

Så det blir viktigt att organisera i skafferiet och i de olika köksmöblerna, markera allt som är användbart och nödvändigt och det som används ofta, och undvika att placera någonting vårdslöst. Att utnyttja allt utrymme och att se till att varje föremål är tillgängligt på det enklaste sättet är en annan utmaning i varje hem, men det finns ett antal tips som kan hjälpa nästan överallt.

Advertisement

Behållare med etiketter

Behållare med etiketter

thecreativityexchange.com

Det är irriterande att behöva hälla spannmål, mjöl och andra torra livsmedel i behållare varje gång vi kommer hem efter att ha handlat, men genom att använda lämpliga burkar och brickor kommer vi bättre att använda utrymmet i hyllorna, för att inte tala om att det ser mycket trevligare ut.

Advertisement

Korgar

Korgar

everything-emmy.com

Använd korgar för de nedre hyllorna eller rentav under dem: de kan innehålla brickor, formar och lock utan att de staplas i bulk på hyllorna. När det gäller utrymmet ovanpå möblerna är det bättre att använda lådor med lock.

Tidskriftsamlare

Tidskriftsamlare

buzzfeed.com

Dessa tidskriftsamlare i metall är superpraktiska för lök, potatis och andra typer av grönsaker som inte behöver förvaras i kylen.

Perforerade paneler

Perforerade paneler

eclecticrecipes.com

De är en räddare i nöden i alla rum, så att du bekvämt kan utnyttja delar av tomma väggar utan att skapa oreda, och du kan måla dem med färger som matchar möblerna för att göra dem trevligare att se på.

Dörrar

Dörrar

cagedesigngroup.com

Insidan av dörrar på skåp eller i skafferiet är andra utrymmen att utnyttja, och ett snabbt och billigt sätt att göra detta är med hängande skoförvaring.

Advertisement

Korgar i metall

Korgar i metall

jillianharris.com

Istället för stängda lådor och korgar kan vissa produkter placeras i metallkorgar. I detta fall används korgarna istället för lådor och glider utåt i ett öppet utrymme på en möbel.

Mini-hyllor

Mini-hyllor

hgtv.com

Små burkar och flaskor kan placeras i små hyllor som hängs på väggarna eller på dörrarna till möblerna, så att hyllorna kan frigöras för mer skrymmande föremål.

Advertisement

Fack på väggarna

Fack på väggarna

makebakecelebrate.blogspot.com

Har du många produkter i påsar? Behandla dem lite som tidningar och tidskrifter och sätt in dem i förvaringsfack som kan fästas på väggen som du kan se på bilden.

Roterande brickor

Roterande brickor

housebeautiful.com

Med en sådan här gimmick blir det lätt att hitta saker ordnade i hörnen av hyllorna.

Advertisement

Utdragbara lådor

Utdragbara lådor

onehundreddays.us

Om utrymmet är begränsat är det svårt att undvika att klämma in saker på varje hylla, men för att undvika oreda när man letar efter en produkt är den här lösningen perfekt.

Konserverade produkter

Konserverade produkter

pbjstories.com

Med tidskriftsamlare eller liknande (även de som är hemmagjorda) kan man förvara konserver tillsammans, mycket lättare än att ha dem staplade på varandra. 

Advertisement

Brickor under hyllorna

Brickor under hyllorna

hgtv.com

För att använda hela volymen mellan hyllorna staplar vi vanligtvis föremålen, men med den här lösningen kommer allt att vara mycket mer lättillgängligt.

Finns det någon idé bland dessa som kan vara till nytta för dig?

Advertisement