Städa enkelt under sängen med dessa 3 lätta och effektiva knep

av Hanna

02 Mars 2021

Städa enkelt under sängen med dessa 3 lätta och effektiva knep
Advertisement

När vi städar huset finns det alltid hörn som är svåra att nå och som vi tenderar att bry oss mindre om. Ett av dessa är utrymmet under sängen: när sängens undersida nästan rör golvet är det svårt att använda de flesta dammsugare, och ibland kan inte ens en kvast komma in för att göra rent. 

I dessa fall är det dock möjligt att ta till en serie praktiska knep som gör att du undviker tröttsamma manövrer som att flytta sängen eller lyfta madrassen och lamellbotten för att nå golvet. Faktum är att det räcker att ha elektrostatiska trasor, tights eller en hårtork tillgängliga för att lösa problemet.

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

Elektrostatiska trasor är till stor hjälp - ta en och linda den runt en pinne som är tillräckligt lång för att nå alla delar av golvet under sängen, liksom sängens undersida. Det kan till exempel vara handtaget på någon kvast (men som används på egen hand). Vik trasan runt ena änden, försök att täcka så mycket längd som möjligt och fäst den på stången med gummiband, sen behöver du bara skjuta den på golvet eller på undersidan av sängen för att fånga upp allt damm. Om du inte vill använda för många elektrostatiska trasor kan du använda mikrofiberdukar.

På samma sätt kan du använda gamla strumpbyxor: trä dem på pinnen, håll dem på plats med gummiband och skjut över de områden som ska rengöras. Om det däremot finns utrymme under sängen för att stoppa in kvasten kan du linda borsten med strumpbyxor och göra kvasten till ett dammätande verktyg. 

Advertisement

Hårtorkstipset

Hårtorkstipset

Commons Wikimedia

En annan metod att prova är den som innebär användning av en hårtork. Stäng utrymmet mellan golvet och sängen på ena sidan av golvet med en barriär gjord av några gamla kläder, gamla dukar eller handdukar som du bara har fuktat med vatten innan. Placera dig sedan med hårtorken på motsatt sida och använd den så att luftflödet skjuter dammet mot barriären du skapat.

Det är en metod som inte garanterar perfekt rengöring men som lyckas eliminera större delen av dammet, som ackumuleras på de våta kläder, som sedan kommer att tvättas (eller kastas om de redan var för skadade).

Har du någonsin använt dessa metoder?

Advertisement