Vill du våga dig på en ny frisyr? Hämta inspiration från dessa looks

av Hanna

01 Mars 2021

Vill du våga dig på en ny frisyr? Hämta inspiration från dessa looks
Advertisement

Att klippa av sig håret och gå från långt till kort har alltid varit ett viktigt beslut: oavsett hur hälsosamt och kraftfullt håret är tar det alltid lång tid att växa ut igen så valet av snittet för att revolutionera ditt utseende måste kännas helt övertygande.

Ibland hämtar vi inspiration från kändisar eller ansikten som syns i modemagasin eller i de kataloger som frisörerna föreslår, och i slutändan visar det sig att de mest populära kategorierna för kortklippning är olika varianter av den mest kända någonsin: bob frisyren. Detta betyder emellertid inte att mycket olika resultat inte kan uppnås genom att leka med längder, lugg, färger och uppklippning.

Advertisement

Bob frisyren

Bob frisyren

Pinterest

På engelska är det känt som bob, men ibland kallas det på franska "carré": det är favoritklippet för dem som vill (eller måste) ha kort hår. När vi pratar om en "hjälm" syftar vi på ett jämnt och homogent snitt, som nu har mer än ett sekel av tur, där längden på håret når till öronen och därför skapar en "hjälm" av kompakt hår.

När det är dags att föna och torka håret bestämmer du dig dock för att antingen hålla håret rakt för en mer geometrisk effekt eller vågig och lockig, för ett mer gulligt utseende.

Det finns också den långa versionen (eller loben), där längden på håret rör vid axlarna, och som är den mest populära för de med medellångt hår.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Förutom stylingen gör också färgen mycket för att framhäva bobens linjer. Du kan betona bara med en slinga eller välja att lyfta hela håret med olika typer av färger. Beroende på formen på huvudet på varje person, typen av hår, längden på nacken och på hela kroppen, finns det mer och mindre lämpliga kombinationer.

Pinterest

Pinterest

Inte bara längden: även luggen gör skillnaden i bobfrisyren. Du kan välja att låta håret som ramar in ansiktet vara långt och sedan kamma det med mittpartiet eller dra den till ena sidan ...

Pinterest

Pinterest

... Eller välj en kort lugg. Och denna kan också vara lättare eller tjockare, mer eller mindre geometriskt, beroende på vad som ger mest till varje persons ansikte.

Den uppklippta bob frisyren

Den uppklippta bob frisyren

Pinterest

Genom att börja leka med bob frisyrens allmänna form kan olika längdnivåer läggas till. När vi ser att håret i nacken är kortare och snittlinjen går snett mot hakan har vi en uppklippt bob.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Och du kan också välja att skapa en ganska drastisk lutning som producerar ett spetsigt avslut som går ner till nacken.

Pixie cut

Pixie cut

Pinterest

Uttrycket pixie cut är i själva verket frisyren som vi i fantasin associerar med älvor och feer, med kort och lätt ojämnt hår, även om detta i huvudsak också är en extrem version av bob frisyren, som om den skulle klippas mycket kort.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Längden på håret uppepå huvudet kan variera mycket, och i de flesta fall är detta ett klipp som passar de som har ett ovalt, fyrkantigt eller hjärtformat ansikte, men i skickliga händer passar den också runda ansikten.

Pinterest

Pinterest

De är ett enkelt klipp att underhålla och styla själv, och det föryngrar också äldre människors utseende kraftigt.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Den mycket korta frisyren fungerar också bra på vågigt och lockigt hår, vilket ger mjukhet.

Messy bob

Messy bob

Pinterest

Bob frisyren som leker med olika längder, rufsig lugg och i allmänhet har ett busigt utseende är the Messy Bob, ett klipp som är inspirerat av utseendet i början av 80- och 90-talet och som blir mer och mer modernt.

Vilka av dessa stilar gillar du bäst?

Advertisement