Måla om köksmöbler: en ekonomisk idé för att förändra utseendet på hela rummet

av Hanna

28 Februari 2021

Måla om köksmöbler: en ekonomisk idé för att förändra utseendet på hela rummet
Advertisement

Efter ett antal år kan vi bli less på utseendet i rummen vi bor i, och köket är inget undantag: stilen på möblerna, färgerna på väggarna eller golvet och många små detaljer som blivit daterade eller helt enkelt verkar tråkiga nu är alla aspekter som vi kan ändra, men i de flesta fall innebär detta stora kostnader.

Om möblerna däremot är i gott skick är ett enkelt och relativt snabbt val att måla om dem och kanske till och med byta knoppar och handtag. Det kan verka som ett trivialt ingripande, men förvandlar verkligen utseendet på rummet och gör det omedelbart till en modernare och fräschare miljö. Det bästa sättet att gå tillväga är enkelt, även om det kan ta ett par helger, men det kommer att vara värt det till slut.

via Curbly

Advertisement

Slipa

Slipa

curbly.com

Det finns många snabba metoder som inte involverar slipning med sandpapper (för hand eller med lämpliga oscillerande verktyg), men slutresultatet förbättras drastiskt när detta görs också.

Ta isär möblerna först, separera dörrarna och ta bort knopparna, rengör dem ordentligt och fortsätt att slipa alla ytor du kommer att måla.

När detta är gjort, passera först med dammsugaren och sedan med en mjuk trasa för att avlägsna allt damm som bildats av slipningen.

Advertisement

Primer

Primer

Pinterest

Ett annat steg som ibland utelämnas är att behandla träet med en grundfärg innan du målar. Det är bra att välja en produkt som sedan kan slipas med finkornigt sandpapper.

Börja fördela den i ett tunt lager med start från de mittersta delarna, gå först mot fibrernas riktning och sedan med dem. När du är klar med att applicera primern på dörrarna, låt den torka och gå vidare till de andra delarna. Det rekommenderas också att upprepa appliceringsfasen en gång (upp till två gånger) för att säkerställa ett riktigt nogrannt jobb.

När grundfärgen är helt torr, använd ett mycket finkornigt sandpapper för att släta ut ytan och ta bort lätt ojämnhet. Använd sedan en dammsugare igen och en trasa för att ta bort allt damm.

Måla

Måla

Pinterest

Vid denna tidpunkt är du redo att måla en perfekt förberedd yta. Den snabbaste metoden är med en sprutpistol, men om du använder penslar kom ihåg att alltid göra det i en riktning och följa träets fibrer. För dörrarna bör du alltid börja från insidan och vända på dem för att måla utsidan endast när färgen är torr vid kontakt.

De som vill kan också applicera ett lager efterbehandlingsprodukter, men det finns dem som tror att detta gör färgen gul med tiden.

Redo att revolutionera utseendet på ditt kök?

Pinterest

Pinterest

Advertisement