Inred ditt hem med lastpallar: möbelidéer för att dekorera varje rum

av Hilda Maria Morgan

01 Juni 2024

Advertisement

Lastpallar: de tillåter oss att skapa massor av DIY-möbler som man verkligen kan inreda hela huset med. I varje rum går det faktiskt hitta ett sätt att placera en möbel gjord för hand av dessa träpallar. För vissa strukturer behöver du såklart lastpallar i utmärkt skick, som oavsett alltid kommer att behöva lite behandling: slipning, noggrann utjämning av ytan och sedan behandling med impregneringsmedel och skyddslack är viktigt för att handgjorda möbler ska hålla länge! Ta en titt på några idéer för att hämta inspiration för att dekorera huset med lastpallar.

Advertisement

1. Soffbord

@janki.home/Instagram

Behöver du ett soffbord att placera i ditt vardagsrum? Du kan skapa en av de mest lämpliga formerna och storlekarna för det tillgängliga utrymmet med bara en eller två lastpallar. Du kommer att få en bekväm bordsskiva och – i de flesta fall – även hyllor under för att förvara annat på.

Advertisement

2. Skräddarsydda soffor

Lυciαиα мdυαятє/Pinterest

Så fort vi placerar en soffa i ett rum har vi skapat ett vardagsrum: om det är själva vardagsrummet, ett hörn på ett kontor, en vind eller en källare, med en lastpallsoffa kan vi bestämma storlek och färg, så att det alltid kommer att passa perfekt för den omgivande miljön.

3. Balkongsits

@dekorozi/Instagram

En bekväm sittplats för att skapa en bekväm soffa med passande kuddar gör plötsligt vilken balkong som helst mysigare.

4. Sängramar

wellnessbyme/Pinterest

Bäddstrukturen gjord med lastpallar är den som behöver slipas och jämnas ut bäst, men sedan blir det en robust och bekväm möbel som kommer att finnas kvar länge. Och det är också bekvämt, eftersom det vanligtvis bildar utrymmen vid golvet att lägga allt möjligt i... Och vips har vi sparat in utrymme!

5. Även med lampor

tempustress/Pinterest

Istället för att förvara föremål kan utrymmet under lastpallbädden användas för att dekoreras med lampor! En unik atmosfär i ditt hem.

Advertisement

6. Den svävande sängen

J/Pinterest

Du behöver bara hitta förankringspunkterna i taket som verkligen är dugliga att bära vikten av sängen och av de personer som ska sova i den, och några lämpliga rep. Strukturen är lätt att bygga och du får du en säng som flyger.

7. Rustik spegel

déco bois/Pinterst

Skulle en rustik spegel passa bra i badrummet? Med lastpallbrädor kan du bygga en med rätt dimension, även utrustade med hyllor där du vill.

Advertisement

8. Bäddsoffa

Emanuele Dalpra/Pinterest

En färgglad soffa som denna är perfekt i barnens sovrum: det blir en sovplats och även en avkopplingsplats för dagen, utan att behöva göra några manövrer!

9. Skräddarsydd konsol

My Sweet Things | DIY, Crafts & More/Pinterest

I hallen, i en korridor och i allmänhet i trånga utrymmen kan en konsol göra skillnaden: den räddar dessa utrymmen från att upplevas som tomma och tråkiga miljöer och erbjuder en användbar stödpunkt.

Advertisement

10. Skoställsbänken

One of One Merchantile/Pinterest

Det finns många modeller av skoställ som kan tillverkas med lastpallar, och bland dem kan en rejäl bänk att placera vid entrén vara lockande, med plats för att sitta en stund och för att ta av sig skorna.

Har du redan funderat på vilken lastpallsmöbel du skulle kunna ha i ditt hem?

Advertisement