Ständig ordning i linneskåpet: 6 tillbehör att använda sig av

av Hilda Maria Morgan

25 Oktober 2023

Ständig ordning i linneskåpet: 6 tillbehör att använda sig av
Advertisement

Allt hushållslinne välorganiserat i ett skåp: inga tyger som ligger huller om buller i olika rum utan allt snyggt och prydligt där inne. Hur lyckas man? Med lite uppmärksamhet och noggrannhet när vi tvättar såklart, men också genom att ta hjälp av rätt tillbehör.

Stora skåp, eller också enkla byråer, kan faktiskt bli mycket lättare att använda och till och med att rengöra om vi gör i ordning deras insida med extra tillbehör. Faktum är att möblerna vi har inte alltid är utrustade med de extra fack som vi skulle behöva: vanligtvis finns det stora hyllor, några lådor, plats för att hänga galgar. Men att fylla de stora volymerna skapar förvirrande högar av föremål, särskilt när det kommer till stora lakan, filtar och handdukar. Om du tar ut en, kommer alla de andra ramla ner också.

För att inte tala om att de också måste delas upp efter typ, beroende på när vi använder dem och hur ofta. Alltså kan fack förenkla livet för oss.

Advertisement

Behållare för lakan, med etiketter

Behållare för lakan, med etiketter

Yawinhe/Amazon

Det finns en gör-det-själv-metod som många använder sig av, för att omedelbart känna igen lakanen och hitta dem prydligt samlade på ett ställe: sätt in varje lakan i ett av örngotten. Men sedan blir ju örngotten exponerade. Skulle det inte vara bättre att göra lite som med dokument, och skapa märkta "mappar"? Inuti dem placeras sakerna också bättre hopvikta och det finns ingen risk för damm av något slag.

Advertisement

Avdelare för garderobshyllor

Avdelare för garderobshyllor

Mr. Gray, SWAWIS/Amazon

De är bekväma i vilken skåp som helst, oavsett vad det innehåller, och linneskåpet är inget undantag. Därför, om du skapar högar med föremål bredvid varandra, för att förhindra att det ska skapas oreda när någon vill ta ut något, håll dem åtskilda med paneler som placeras på rätt plats.

Extra hyllor för att hänga i garderoben

Extra hyllor för att hänga i garderoben

Lifewit/Amazon

Ett annat alternativ till högar av kläder som är betänkligt balanserade i de stora utrymmena i garderoben är att skapa extra fack med hängande avdelare. Var alltid uppmärksam på hur mycket tyngd de kan bära och välj föremålen att förvara därefter. Vanligtvis är det bäst att använda dem till saker vi använder ofta, eftersom de syns och är lättare att ta tag i.

Genomskinliga lådor och behållare för organisering

Genomskinliga lådor och behållare för organisering

Homieco/Amazon

Genomskinliga behållare, som också kan vara extra lätta att plocka ut ur lådor, är bekväma för att skydda varje föremål från damm utan att "tappa dem ur sikte". Och de finns i olika storlekar, även lätt staplingsbara för att organisera allt tillgängligt utrymme.

Lådor att dra ut i garderobsfacken

Lådor att dra ut i garderobsfacken

THATSRAD/Amazon

Om garderoben har mindre fack, som redan bekväma för att separera allt, kan vi lägga till extra komfort genom att förse dem med utdragbara lådor.

Advertisement

Mjuka och rymliga behållare

Mjuka och rymliga behållare

Elena, 4CONVY/Amazon

Slutligen, för att gruppera de saker som vi vid säsongskiften inte kommer att använda på några månader och därför till och med kan glömmas bort ett tag, är större och mjukare behållare en mycket användbar resurs, sådana som är mycket rymliga och ibland också har en genomskinlig sida för att man snabbt ska förstå vad som finns i dem.

Vilka är dina favoritsätt att organisera ditt linneskåp på?

Advertisement