Har du en glasflaska Coca Cola hemma? Varför inte använda den för att skapa fantasifulla skapelser?

av Hilda Maria Morgan

24 Oktober 2023

Har du en glasflaska Coca Cola hemma? Varför inte använda den för att skapa fantasifulla skapelser?
Advertisement

Kanske den mest kända drycken i världen, som har lyckats bli något som omedelbart känns igen överallt: vi pratar om Coca Cola, som har gjort sin kurviga flaska till en sann populärkulturikon. Och sedan väldigt länge nu!

På marknaden är det lätt att hitta Coca Cola som fortfarande säljs i den där glasflaskan, både i stora och små format, och även stora designers har lånat ut sin grafik för att "klä upp den" för speciella tillfällen och samlarutgåvor. Men även hemma kan vi skapa riktigt konstnärliga föremål, ibland till och med användbara. Nedan hittar du några idéer för att fantasifullt återvinna Coca Cola-glasflaskor.

Advertisement

En glasflaska är alltid fantastisk som vaser!

Som alla andra tillräckligt stora flaskor är Coca Cola-flaskan också perfekt som blomstervas. Även bara en flaska med några stjälkar insatta inuti kommer att vara ett fint och enkelt sätt att dekorera ett bord eller en möbel, men sedan kan du gå längre och skapa vaser att även hänga på väggen!

Advertisement

Och för att ge den det där lilla extra kan du också måla den i vilken färg du vill. Det finns tusen tekniker för att göra detta. Men om du vill ge intrycket att flaskan redan var färgad måste du använda färg på insidan. Vid det laget kommer det dock att bli en vas som lämpar sig för låtsasblommor eller torkade blommor, men som inte är särskilt rekommenderad för vatten och snittblommor.

Coca Cola-flaskan återvänder till bordet, men med ett annat syfte

Mindre flaskor kan göra bedårande salt- och pepparkar! Hitta bara några lock som passar, och som har hål i sig – eller ta reda på hur du gör hål i dem!

Lägger du sedan till en lämplig dispenser får du flaskor med olja för dressingar, men även en som du kan förvara salt eller andra smaktillsatser i!

På tal om dispenser... En Coca Cola-flaska med tvål är en idé!

Detta görs även med andra flaskor med ikoniska former, som till exempel vissa likörer. Varför inte använda sig också av Coca Cola-flaskan? Lite tvål så kommer den vara användbar i köket eller badrummet!

Advertisement

Dekorera Coca Cola-flaskorna efter önskemål

Vill du behålla formen på flaskan, men sedan spela på ytans färger och utseende? Förutom att måla kan du klä in den med snöre, rep eller band. Men det går även att limma dit föremål och till och med använda fogning med samma material som används för fogarna mellan kakelplattorna.

Från Coca Cola-flaskor till lyktor

Ta några batteridrivna ljusslingor, stick in dem i varje Coca Cola-flaska så får du lampor eller lyktor att ta med dig vart du vill, inomhus eller i trädgården.

Advertisement

Du kan också hänga upp flaskorna med ljuslyktor, till och med förvandla dem till ljuskronor!

Eller så kan flaskorna dekorera en oförglömlig ljuskrona!

Advertisement

Återigen, en stor flaska eller flera flaskor av den vanliga sorten kan utgöra basen för en bordslampa. En lampskärm och inte mycket annat krävs för att skapa en originell skapelse att dekorera hemmet med.

Coca Cola till jul!

Coca Colas berömmelse är så stor att den har kunnat förändra vårt sätt att uppleva julen... Så varför inte också använda flaskorna som dekorationer för julen?

Vilket pyssel skulle du vilja göra med en Coca Cola-flaska?

Advertisement