Oväntad hjälp för att ta bort svåra fläckar och irriterande lukter från kylen kommer från badrummet

av Hilda Maria Morgan

16 Oktober 2023

Oväntad hjälp för att ta bort svåra fläckar och irriterande lukter från kylen kommer från badrummet
Advertisement

Det händer oss alla att vi råkar välta en behållare med mat i kylen, eller oavsiktligt stöter in i en skål som sedan spiller ut lite vätska, och vi inser det först senare. Ibland, när kylskåpet är fullt av saker, visar sig vissa smutsfläckar först när de har torkat in helt, och kanske är det de dåliga lukterna som ger oss en varning om detta.

Alltså vi måste tömma allt från kylen, hitta den skyldige och städa. I fallet med lite mer envisa smutsavlagringar måste vi insistera mer och hålla kylen öppen och därför tvinga hela apparaten att arbeta hårdare för att få tillbaka temperaturerna till den normala. Då är det bäst att ta hjälp av ett botemedel som fungerar, eller hur? Och hjälp kan komma lite oväntat från badrummet: har du någonsin testat att använda tandkräm?

Advertisement

Använd tandkräm för att ta bort fläckar från kylskåpet

Använd tandkräm för att ta bort fläckar från kylskåpet

Creativo

Tandkräm är en av de där personliga hygienprodukterna som aldrig saknas i badrummet och som kanske också är en bra idé att ha på lager med tanke på att den faktiskt också är användbar för en rad städuppgifter runt om i huset.

Bland dessa ingår också borttagning av fläckar från kylskåpet: alla typer av tandkrämer kan användas, även om en med en vit pasta eller i alla fall sådana som inte har mikrogranulat rekommenderas särskilt i dessa fall.

Användningsmetoden är verkligen intuitiv: ta en mjuk trasa, eller också en gammal handduk och fukta den endast lite grann. Applicera sedan på den ytterst lite tandkräm och börja gnugga direkt på fläcken. Fukta resten av trasan för att ta bort all tandkräm tillsammans med smutsen. Det tar inte lång tid innan fläcken försvinner!

Advertisement

Tandkräm är användbart även på andra ställen i kylen

Tandkräm är användbart även på andra ställen i kylen

Creativo

Att använda tandkräm på detta sätt kommer dessutom lämna en fantastisk doft, men det är ännu mer intressant att veta att den går att använda på andra ställen i kylen. Tandkräm kommer till nytta för, till exempel:

  • I dörrtätningar hjälper tandkräm att ta bort smutsfläckar och blir ett hjälpmedel mot eventuella mögelfläckar! Vi rekommenderar att du använder en vit pasta, inte gel och utan mikrogranulat.
  • På kylens utsida är tandkräm en av metoderna att använda för att ta bort ränder och fettfläckar och för att få ytan att glänsa igen. Speciellt om den är gjord av metall.

Det är i alla fall viktigt att använda små mängder tandkräm, som annars blir väldigt mödosam att ta bort helt vid sköljning och skulle kunna lämna oönskade märken istället för att rengöra som vi ville.

Har du någonsin använt tandkräm på dessa sätt?

Advertisement