14 idéer för att inreda ditt hem med fantastiska bord gjorda av lastpallar

av Hilda Maria Morgan

05 Oktober 2023

14 idéer för att inreda ditt hem med fantastiska bord gjorda av lastpallar
Advertisement

Om du älskar gör-det-själv och återvinning får du absolut inte missa dessa idéer om hur man gör underbara små bord! Det är faktiskt möjligt att skapa speciella möbler med en unik design från en lastpall.

Placera det i ditt vardagsrum, i arbetsrummet, eller använd ett för att möblera din balkong eller trädgård: det finns hur många valmöjligheter som helst. Nedan visar vi 14 idéer, det finns något för alla smaker: från den mest rustika till den modernaste stilen. Är du redo att bli inspirerad?

Advertisement

1. En lastpall med... salt smak!

Idén bakom detta soffbord är helt enkelt briljant: den vita färgen på träet på denna lastpall gör kombinationen med maritima dekorationer spännande!

Resultatet är ett underbart soffbord som vore perfekt att placera i ett strandhus: snäckor i olika former och storlekar, men även föremål från vattenvärlden som sköldpaddor pryder denna möbel.

Advertisement

2. Ett magnifikt utomhusbord

Vi förpassar oss utomhus och fördjupar oss i det här scenariot: en trevlig dag i sällskap med släktingar och vänner, en utvald handfull människor som är kära för oss och som vi vill dela en god flaska vin med... vi kan säga att det här bordet är utformat just för sådana händelser; idén med att ta bort några plankor för att kunna rymma ett stort föremål som en ljushållare är fantastisk!

3. När trä och sand möts inomhus

Synen av sand är avkopplande: sand påminner om semester, vila, värmen på huden... så varför inte ta med några av dessa sköna känslor direkt in till ditt hem?! Med det här bordet betonas – med dess spektakulära design – sanden från stranden som faktiskt syns tydligt, som om den hade ställts ut och ramats in av lastpallens former.

4. Ett härligt soffbord i modern stil

Denna möbel blinkar verkligen åt en modern stil och går inte obemärkt förbi. Oavsett om du placerar den i trädgården eller inomhus kommer resultatet alltid vara otroligt: ​​det är ett välarbetat soffbord perfekt för att ta en fika i sällskap, men också en sofistikerad möbel att uppskatta ur estetisk synvinkel.

5. En visuellt hisnande lastpall

Om du vill våga "gå längre", är detta projekt något för dig: vi pratar om ett återvunnet soffbord som kan sprida en ljuskälla runt sig! Wow-effekten är garanterad.

Advertisement

6. Från rustikt trä till en raffinerad och elegant design

Om du tror att en enkel lastpall inte är rätt för dig eftersom den är för oelegant, tja, så måste du tänka om: det här soffbordet har moderniserats så väl att det mycket väl hade kunnat vara ett konstverk på ett samtida museum. Definitivt en idé att överväga.

7. Två lastpallar för ett underbart trädgårdsbord

Ett par lastpallar ovanpå varandra och med några justeringar är det direkt dags att göra lite varmt te! Detta soffbord har allt du kan önska dig: gott om utrymme och till och med praktiska löstagbara korgar som kan fungera som behållare, helt enkelt en underbar möbel.

Advertisement

8. Ett härligt soffbord i flera lager

Få ändringar i det här fallet (men ordentliga) för att förvandla en lastpall, eller snarare två, till ett bord i flera våningar: trästrukturen kompletteras med tillägg av stöd på vilka en glasskiva har fixerats. Tack vare detta "stora" bord kommer det aldrig att saknas utrymme för att förvara tidnigar eller de föremål som du alltid vill ha inom räckhåll.

9. När konst smälter samman med en lastpall

Det krävs inte mycket (så att säga) för att göra om en lastpall till ett soffbord med en unik design: om du har en konstnärlig talang för att rita eller måla kan du enkelt skapa en förtrollande möbel som den som visas på bilden. Utvalda färger och designade former ger hela strukturen en fascinerande känsla av häpnad.

Advertisement

10. Ett snyggt och enkelt projekt som är lätt att göra!

Alla är inte särskilt fingerfärdiga eller har talangen eller förmågan att skapa med DIY och det är helt okej. Så borde dessa människor ge upp tanken på att få ett bord gjort av en lastpall i sitt hem? Absolut inte!

Detta soffbord har en enkel men ändå förtjusande design och är otroligt enkelt att göra: ta två lastpallar, placera dem ovanpå varandra och fixera till sist en tunn glasskiva över hela strukturen. Lite ansträngning för maximal avkastning.

11. Ett helt naturligt soffbord

Här är en helt "grön" möbel: den är endast gjord av trä – varav en del är ihålig – och naturliga dekorationer. Robust och snygg, några små dekorationer har också lagts till detta bord: småsten utgör basen och fyller hålet som skapats i den centrala delen av möbeln, slutligen har en serie växter placerats där. Effekten är inget mindre än spektakulär.

Advertisement

12. Ett utomhusbord... på hjul!

Denna lösning är för dig som vill ha ett mycket speciellt utomhusbord: det handlar om två lastpallar som fogats samman och skapar en blandning mellan ett soffbord och en vagn. Du kan därför flytta den dit du vill: du kan skydda den från till exempel väder och vind eller placera den på ett sådant sätt att den är väl exponerad för solen.

Förutom sin rörlighet är en annan egenhet slående: detta bord är dekorerat med... majolika!

13. Pallar och majolika för en möbel i vintagestil

I linje med vad vi precis visat, erbjuder vi dig ett annat soffbord prytt med majolika, men med vissa skillnader: den här gången påminner stilen mer om vintage eller rustik om du vill.

Faktum kvarstår att med bara två staplade lastpallar och tillägget av lite majolika med ditt favoritmönster kan du få ett fantastiskt soffbord!

Advertisement

14. Lys upp kvällarna med detta effektfulla bord!

14. Lys upp kvällarna med detta effektfulla bord!

Pinterest

Avslutningsvis vill vi visa dig detta otroligt charmiga projekt: ett soffbord gjort av en lastpall med en neonlampa inuti!

Tack vare denna idé blir en utomhusmöbel en möbel som (bokstavligen) kan lysa upp kvällarna. Så varför inte försöka replikera en eller flera av dessa sensationella skapelser? Valet är ditt och kom ihåg att ha kul!

Advertisement