Kreativ återvinning och inredning: 12 kreativa och fascinerande projekt att inspireras av

av Hilda Maria Morgan

07 September 2023

Kreativ återvinning och inredning: 12 kreativa och fascinerande projekt att inspireras av
Advertisement

När man inreder ett hus är utgifterna alltid enorma och vi får ofta leta efter alternativa och billigare lösningar för att göra vårt hem så vackert och välkomnande som möjligt. Ett användbart knep i dessa fall är att tillgripa kreativ återvinning för att helt eller delvis förverkliga våra inredningstillbehör.

Tack vare denna praxis kommer det faktiskt att vara möjligt att möblera ett helt hus till en mycket låg kostnad och skapa personliga och skräddarsydda möbler och inredningstillbehör. Återvinning gör att vi också kan återvinna gamla material och undvika att fylla soporna med föremål som istället hade kunnat få ett nytt syfte och fortsätta användas under lång tid framöver.

Slutligen är kreativ återvinning en aktivitet som kan ge dig mycket tillfredsställelse och som kommer att göra dig stolt över ditt hem, som du kommer kunna säga att du byggt med dina egna händer.

Om du är nyfiken på att prova detta nya tidsfördriv men inte vet var du ska börja föreslår vi nedan 12 fascinerande kreativa projekt för att inspirera dig.

Advertisement

1. Från musikinstrument till skåp

En gammal gitarr kan stå och samla damm i en garderob, vind eller källare, eller hitta ett nytt liv som ett skåp. Underbart.

Advertisement

2. Återvinning av hopfällbara stolar

Letar du efter en ny svart tavla till ditt kök? Använd en hopfällbar stol: fäst en självhäftande griffeltavla på dess säte, den kan rymma dina anteckningar och alla dina magneter.

3. Köksredskap blir ljushållare

Förvandla dina köksvispar till trevliga och eleganta ljushållare: det går snabbt och enkelt. Experimentera också med skopor, hyllor och skedar.

4. Återvinn gamla fönsterluckor

Gamla fönsterluckor kan hitta många andra användningsområden i ditt hem: de skulle kunna vara perfekta till exempel som nyckelskåp och posthållare i hallen. Men de kan också komma väl till pass som fotoramar, smyckeskrin, hyllor, bord och skrivbord.

5. Alternativt knivställ

Att slänga gamla böcker i papperskorgen är alltid synd, men vissa kan helt enkelt inte säljas eller ges bort även om vi inte längre behöver dem. Återvinn dem som ett knivställ, de blir ett användbart, snyggt och originellt inredningselement.

Advertisement

6. Återvinn tidningar och tidskrifter

Och hur är det med tidningarna och tidskrifterna? De samlas i stora mängder i våra hem, men vi kan rädda dem från papperskorgen genom att förvandla dem till inredningstillbehör. Vad sägs om en papperskorg gjord av gamla tidningar? Ironiskt, eller hur?

7. Skateboard eller lampa?

Din gamla skateboard kan ta plats på dina väggar om du förvandlar den till en lampa.

Advertisement

8. Lådor som blir skåp

Det bästa sättet att återvinna gamla lådor på? Förvandla dem till skåp! I köket, badrummet eller sovrummet kommer de att vara perfekta för att förvara alla dina föremål.

9. Redskapsmuggar

Muggar, glas, tekannor, kastruller, tallrikar och skärbrädor kan förvandlas till mycket användbara och underbara redskapshållare.

Advertisement

10. Inred med återvunna plåtburkar

Det finns många projekt som kan utföras med plåtburkar; har du någonsin testat att förvandla dem till en skrivbordslampa med pennhållare?

11. Spegelram

Förvandla gamla cd- och dvd-skivor till en gnistrande ram till någon av dina speglar.

Advertisement

12. En hörna att studera och arbeta i

Fruktlådor, träplankor och lastpallar kan förvandlas till många möbler i ditt hem: de skulle vara perfekta, till exempel, för att skapa ett vackert och bekvämt skrivbord med hyllor för dina böcker.

Med vilket projekt vill du börja inreda ditt hem med hjälp av återvinning?

Advertisement