Återvinning av gamla skjortor: 9 kreativa idéer förvandlar dem till andra användbara och färgglada föremål

av Hilda Maria Morgan

25 September 2023

Återvinning av gamla skjortor: 9 kreativa idéer förvandlar dem till andra användbara och färgglada föremål
Advertisement

Det finns plagg som vi aldrig vill behöva slänga och favoritskjortorna faller verkligen in under denna kategori. Ändå är tiden inte alltid skonsam mot de kläder vi bär som oftast, som till slut slits ut, eller kanske blir offer för någon tvättolycka, för att inte tala om outplånliga fläckar eller irreparabla skador. Beroende på vilken del som fortfarande går att rädda, lämpar sig skjortor för att bli många andra saker, du behöver bara hitta rätt återvinningsidé.

Det går att göra om dem till örngott, väskor, modeaccessoarer med mera. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Varje del av gamla skjortor kan återvinnas

"Ingenting slängs" är verkligen sant med skjortor. Även om vi redan har använt, eller blivit av med, kroppen, kan även ärmarna – speciellt med ärmslut eller bröstfickorna, återvinnas som personliga fodral. De kan innehålla vad du vill, från en telefon till näsdukar eller vilken pryl som helst av rätt storlek.

Advertisement

Från ett plagg för att gå ut till arbetskläder

Ta bort ärmarna och ditt förkläde är nästan klart att användas i köket, men även för arbeten runt om huset, eller i trädgården. Det kommer också ha en praktisk ficka och du kan självklart lägga till fler!

En gammal skjorta omgjort till modeaccessoar

Är kragen fortfarande i gott skick? Du kan göra om den till en modeaccessoar genom att pryda den med ädelstenar, strass och applikationer eller kanske till och med broderier. Och det kan också bli ett element för att förnya andra plagg, som t-shirts.

Haklappar gjorda av skjortor

Haklappar gjorda av skjortor är bedårande, speciellt om du syr dit en liten fluga på framsidan med en bit av något annat kontrasterande tyg!

Andra användbara tillbehör att göra av gamla skjortor

De mer motståndskraftiga, som de i tjock flanell, lämpar sig för att bli påsar eller ryggsäckar med snörstängning. Använd dem som du vill.

Advertisement

En annan trevlig idé är att återanvända skjortor som originella fodral för att ge bort vinflaskor i present!

Vill du verkligen inte skiljas från din favoritskjorta? Ett riktigt originellt sätt att fortsätta ha den kvar är att använda den för att sy ett personligt örngott till soffkuddarna!

Advertisement

Behöver du servetter eller kökshanddukar, kanske inte för de riktigt smutsiga jobben? Du kan göra några av gamla skjortor!

Man kan aldrig få tillräckligt med tygpåsar. De är bekväma för många tillfällen, från den dagliga handlingen till resor. Och de kan också göras av gamla skjortor: de kommer att bli riktigt originella.

Har du någonsin provat att återvinna en gammal skjorta på liknande sätt?

Advertisement