9 fantastiska DIY-idéer om hur man återanvänder plastlådor

av Hilda Maria Morgan

21 September 2023

Advertisement

Ibland kan svaret på vårt behov, eller önskemål, komma från något vi inte förväntar oss, kanske från ett föremål som redan finns i vårt hem eller som vi vanligtvis använder en viss uppgift till. Men tänk om vi kunde utnyttja det objektet annorlunda och samtidigt få det vi ville?

Genom återvinning är allt detta möjligt och det visar sig verkligen vara både roligt och funktionellt! Låt oss se några exempel på de som har lyckats förvandla enkla plastlådor till snygga former av möbler.

Advertisement

1. Stora lådor som vägghyllor

Till att börja med kan vi se hur generöst tilltagna lådor kan användas som vägg-"hyllor": genom att placera några av dem nära varandra är det möjligt att enkelt skapa perfekta väggskåp för vårt vardagsrum!

Advertisement

2. Plastlådor som skrivbordsbehållare

Med mindre lådor, av ganska liten storlek, går det istället att skapa små skrivbordsbehållare till exempel. Du kan bekvämt förvara alla pappersvaror på ditt kontor eller dela in föremål med väldigt olika funktioner i olika fack.

3. Lådor som möbler i Ikea-stil

En av de vanligaste möblerna är kubiska väggskåp, små och praktiska, de är inte bara mycket användbara utan de är också estetiskt mycket tilltalande: det är möjligt att kombinera dem med varandra på olika höjder för att få unika "mönster ". Med plastlådor av rätt storlek kan vi uppnå ett praktiskt taget identiskt resultat.

4. En bokhylla av... lådor!

Men om du vill "våga" ännu mer kan du till och med skapa en stor bokhylla genom att kombinera en god mängd lådor! Effekten är överraskande: om du gillar en idéer som denna behöver du bara återvinna och ha lite god vilja.

5. En fantastisk skapelse: en helt återvunnen ljuskrona!

Vi är säkra på att riktiga entusiaster kommer att älska denna magnifika konstruktion: en kolossal ljuskrona gjord nästan helt av plastlådor! Bilden talar för sig själv: om du vill efterlikna något sådant här är det möjligt.

Advertisement

6. Hur man skapar bekväma sittpuffar

En annan mycket intressant användning som vi kan göra med våra lådor är att förvandla dem till förvaringspuffar. Ett alternativt sätt att ge färg till ditt hem och samtidigt ett föremål med en originell design som kan hysa några föremål inuti som du inte vill ska vara mitt i rummet.

7. Ett elegant skrivbord

Om någon tycker att återvinnandet av lådor kanske är lite för "cheesy", måste de bara tänka om när de tittar på denna eleganta konstruktion: med bara några få handgrepp ser den ut att vara en värdefull möbel och är absolut praktisk i sin funktion.

Advertisement

8. Utomhusbord

Med tillägg av några träplankor och en tillräckligt stor bordsskiva som stödyta blir lådorna den bärande strukturen på ett snyggt bord. Vi tycker att de passar väldigt bra som "ute-" eller balkongmöbler, vad tycker du?

9. Design och funktionalitet

instructables.com

I en "minimalistisk" miljö skulle inget passa bättre än en sådan skapelse: blygsamma lådor placerade på väggen för att skapa en iögonfallande effekt och en färgstark asymmetri. Kort sagt, med enkel återvunnen "plast" kan du skapa en myriad av originella och praktiska föremål: allt du behöver göra är att skrida till verket!

Advertisement