12 kreativa återvinningsidéer för att förvandla gamla lådor till användbara föremål

av Hilda Maria Morgan

02 September 2023

12 kreativa återvinningsidéer för att förvandla gamla lådor till användbara föremål
Advertisement

När man skaffar nya möbler händer det ofta att man får välja mellan att slänga de gamla garderoberna, skänkarna och byråerna, lägga ut dem till försäljning, ge bort dem till behövande eller återvinna dem till något annat än vad de tillverkades för.

Om du är en gör-det-själv-älskare kommer ditt val förmodligen att falla på något kreativt projekt med vilket du kan förvandla dina gamla möbler till något nytt och unikt, så att de kan återanvändas i ditt hem, ges som gåva till vänner och släktingar eller säljas som hantverk.

I många fall kan de olika komponenterna i dina möbler delas upp och hitta olika destinationer genom att förvandlas till något nytt och detta gäller särskilt för gamla lådor som lämpar sig för ett oändligt antal olika kreativa projekt. Hyllor, skåp, bord, behållare att ha under sängen, planteringskärl... det finns verkligen många idéer som du kan skapa med enkla lådor som råvara!

Idag föreslår vi 12 kreativa återvinningsidéer för att förvandla gamla lådor till användbara föremål.

Advertisement

1. Från gamla lådor till praktiska redskapshållare

Ett väldigt enkelt sätt att återuppfinna gamla lådor är att förvandla dem till redskapshållare till ditt kök; anpassa dem till miljön där du placerar dem, de blir både praktiska och fina.

Advertisement

2. Underbara planteringskärl från kreativ återvinning

Om du har en terrass, en balkong, en veranda eller en trädgård kommer du säkert alltid att behöva nya planteringskärl till dina växter; gamla lådor kan också vara användbara i det här fallet och förvandlas till vackra och originella blomkrukor.

3. Gamla lådor eller rengöringsmedelsskåp?

En praktisk och snabb lösning för att återvinna dina gamla lådor är att förvandla dem till hyllor för tvätt- och rengöringsmedel. Utrusta dem med krokar i botten, de blir även perfekta kvast- och sopskyffelhållare.

4. Soffbord

Letar du efter ett nytt soffbord till vardagsrummet? Gör ett med kreativ återvinning av gamla lådor och 4 ben! Du kommer att få ett underbart resultat enligt en lätt vintagestil.

5. Turkisk ottomansoffa från gamla lådor

Dina gamla lådor kan fortsätta att utföra sin plikt som behållare genom att förvandlas till en mycket originell ottomansoffa. Klä in dem med en mjuk kudde och utrusta dem med fötter, de blir perfekta i fotändan av sängen.

Advertisement

6. Kreativ återvinning i ett kryddställ

Att hitta ett kryddställ som lever upp till våra förväntningar är svårt. Gör ett själv genom att återvinna dina gamla lådor.

7. Behållare under sängen

Verkar du alltid ha ont om garderobsutrymme för dina kläder, lakan och filtar? Hjul under botten förvandlar dina lådor till perfekta behållare att placera under sängen.

Advertisement

8. Multifunktionell hylla

Ni vet det där tomma hörnet i hallen? Och det där utrymmet bredvid soffan som bara ber om att fyllas? För att inte tala om frukten i köket som man aldrig vet var man ska lägga. Dina gamla lådor löser problemet på nolltid genom att förvandlas till en multifunktionell hylla.

9. Konsolen i hallen

De största lådorna, de som erhålls från byråer, kan förses med ben och bli underbara hallkonsoler.

Advertisement

10. Häng upp smycken i lådor

Man kan aldrig få för många smycken, men varför hänger du inte upp dem synligt istället för att lämna dem instängda i lådor? En gammal låda med krokar och små hyllor skulle vara perfekt.

11. Lådor eller klösstolpar?

Stapla de gamla lådorna så att de får en form som passar dina katter att klättra på, klä in dem med en tjock duk eller matta, sätt dit bollar och små hängande leksaker: de kommer att bli den perfekta klösstolpen.

Advertisement

12. Badrumsskåp

12. Badrumsskåp

tidbitsandtwine.com

Slutligen kan även badrummet dra nytta av den kreativa återvinningen av dina lådor: speciellt om ditt badrum är litet så kommer lådorna att vara de perfekta skåpen för alla dina flaskor och toalettpappersrullar.

Vilket projekt blir det första du kommer prova?

Advertisement