11 fantasifulla idéer för att inreda med gamla återvunna lådor

av Hilda Maria Morgan

23 Augusti 2023

Advertisement

Möbeln som vi brydde oss så mycket om, men som förstörts och vi bestämt oss för att slänga fast att våra hjärtan blöder... Vad kan vi göra? Vi kanske inte kan rädda allt, men vi kan återvinna dess lådor. Lådorna är faktiskt en av de mest mångsidiga delarna av möbler när det kommer till kreativ återvinning och inredning, både inomhus och i trädgården.

De har alltid olika former och storlekar, beroende hur de är kan man bestämma sig för om det vore bättre att göra om dem till sidobord, bokhyllor, hyllor, planteringskärl med mera: hitta bara rätt idé för dina behov och för det material som finns tillgängligt så kommer du kunna skapa underverk! Vissa projekt är så bedårande att du kommer känna för att gå på loppis direkt för att hitta de perfekta lådorna! Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Ett lager färg, höga eller låga ben efter behag, och vilken låda som helst blir ett bekvämt sidobord som kan användas på tusen olika sätt i hemmet.

Advertisement

Genom att istället lägga till hjul, speciellt på gamla och breda men låga lådor, får du användbara behållare för att organisera utrymmet under sängen och förvara allt möjligt.

Med rätt mått kan en djup låda förvandlas till en bedårande bokhylla i ministorlek, att användas varhelst den behövs. Det är bättre än ännu en hög med böcker på något bord eller till och med på golvet.

Tanken på att dekorera väggarna med endast den främre delen av lådorna, i badrummet såväl som i köket, är alltid trevlig, lådorna blir därmed blir hyllor att placera olika tillbehör och produkter i.

Gör-det-själv-älskare – fram med er: flera lådor staplade på varandra för att skapa byrå som erhålls med kreativ återvinning och är full av karaktär.

Advertisement

thecottagemarket.com

Och det råder aldrig brist på idéer anpassade för superpersonliga sängbord.

Vill du ha en sittpuff, kanske till och med en liten extra behållare i vardagsrummet? Med en gammal låda kan det ordnas.

Advertisement

Ett gammalt fönster kan också användas för att skapa en hylla och göra om lådan till ett soffbord.

myjonesglass.com

Men även glasskivor skulle kunna passa bra!

Advertisement

Varje låda innehåller växter – de kan användas på egen hand, monterade på bordsben eller till och med i en stege av trä!

Återvinningens vintagecharm: en låda, dekorerad med växter, att använda i trädgården eller kanske till och med vid ytterdörren!

Skulle du vilja återvinna lådor på liknande sätt?

Advertisement