Dekorera hemmet: släpp sommarens energi fri med dessa 12 idéer i rustik stil

av Hilda Maria Morgan

06 Juli 2023

Advertisement

Det kan verka trivialt, men att byta ut små detaljer i heminredningen då och då kan göra mycket för vårt humör. Och att följa årstiderna är ett sätt och en användbar guide för att hålla kontakten med tidens gång och den ständigt föränderliga naturen. Alltså kan en sommarinspirerad dekoration göra oss på gott humör med dess levande gula nyanser, eller få oss att koppla av med hjälp av friskheten hos det blåa och gröna. Och allt detta går att få till med återvunna och enkla material, sådana som är typiska för rustika dekorationer.

Nedan erbjuder vi 12 enkla idéer att hämta inspiration ur för att dekorera i rustik stil genom att inspireras av sommaren.

Den första färgen som man kommer att tänka på när man tänker på sommaren är solens gula färg, det finns jättemånga gula blommor som vi kan använda för att dekorera vårt hem i rustik stil!

Advertisement

Om vi ​​sedan leker med behållarna som vi arrangerar dem i kommer även de, med sin form och sina färger, att indikera vilka som är de vackraste blommorna och grenarna att matcha med just de behållarna!

Vad är mer emblematiskt än citroner på sommaren? Bara genom att titta på dem känner man omedelbart doften och smaken!

För att hjälpa dig i dina kompositioner, använd kanske glasflaskor till blommorna, eller skapa bakgrunder med halmföremål, som hattar som direkt får en att tänka på soliga dagar ute i fria luften.

Ett annat snabbt och effektivt sätt för att få in en fläkt av sommar i huset: byt porslinet som syns på köksmöblerna. Välj lämpliga färger så kommer även de att dekorera när du använder dem!

Advertisement

Bordsdekorationer, men också prydnadskuddar, filtar och väggdekorationer: det kan aldrig bli fel med återvunna föremål och turkosa nyanser.

Fram med bitar av återvunnet trä, med vilka du själv kan skapa användbara föremål för att dekorera huset.

Advertisement

Och om du vill ha en fräsch känsla, är det alltid en vinnande idé att använda gröna växter och grenar (även låtsas).

Pinterest

Om du har möjlighet att plocka vilda blommor, skulle de att vara de perfekta följeslagarna till gamla metallbehållare för att dekorera ditt hem eller trädgård.

Advertisement

Det är verkligen underbart att inspireras av naturen!

För dem som gillar idén med minimala dekorationer kan tunna gröna kvistar vara en vinnande idé. Men eftersom de som plockas av riktiga växter skulle torka ut omedelbart, skulle det kunna vara bättre att skapa dem med DIY!

Advertisement

Salvia, eller lagerblad, eller olivblad och sedan citroner och vita blommor: en inspiration för minikransar att hänga på köksskåpen!

Hur skulle du vilja dekorera ditt hem under sommaren i rustik stil?

Advertisement