Absurda hus: 10 exempel som är något minst sagt utöver det vanliga

av Hilda Maria Morgan

28 Juni 2023

Absurda hus: 10 exempel som är något minst sagt utöver det vanliga
Advertisement

Premissen är alltid densamma: man diskuterar inte andras smak. Men när de smakerna ropas ut till hela grannskapet kommer de åtminstone att framkalla en reaktion. Om vi ​​till exempel hade ett fartyg i grannskapet istället för en villa, eller ett hus helt dekorerat med djurtryck skulle de helt klart väcka uppmärksamhet. Det är svårt att förbli oberörd även framför hus byggda upp och ner, eller en båtbrygga vackrare än hälften av husen som finns i världen.

Och så har vi stildetaljerna som man bara lägger märke till när man gått in i huset, sådana som uttrycker en helt unik estetisk känsla. Särskild. Tveksam? Skrolla ner för att få se några minnesvärda exempel.

Advertisement

Det verkar som att det i Tyskland finns flera byggnader som är upp och ner. Ett är ett café, men andra, som det här, ser ut som ett riktigt hem. Fyllehus!

Advertisement
WalkerInDarkness/Reddit

WalkerInDarkness/Reddit

Det verkar finnas en rolig historia bakom det här huset: i flera år har de leopardmönstrade väggarna – förutsägbart – väckt uppmärksamhet men också upprördhet och till slut bestämde sig ägarna för att ta bort djurmotivet för att ge plats åt det mer respektabla trycket någonsin, det skottsrutigta mönster som gjorts känt av märket Burberry.

Om du skulle vilja bo i ett snäckskal är Fairy Tale Tiny House byggt av Javier Senosiain i Mexiko något för dig.

Varför riva ett fartyg när det kan bli ett perfekt boende med sjöutsikt?

Känt som The Heliodome, detta hus i utkanten av Strasbourg, Frankrike hålls svalt på sommaren och varmt på vintern. Allt tack vare fönstrens läge och lutning i förhållande till solens strålar.

Advertisement

Det finns de som på sin höjd har råd med en träbrygga för att lägga till sin båt och de som har en brygga som är mycket är vackrare än de flesta hus. Designen är gjord av Bercy Chen Studio.

Dladd12/Reddit

Dladd12/Reddit

Varför inte varje dag prova på spänningen att snubbla över en ström av stenar mitt i huset?

Advertisement
Beras11/Reddit

Beras11/Reddit

Starka känslor: med dessa kakelplattor blir badrummet en innergård synlig för tusen bostadsrätter.

buckleybuilds

buckleybuilds

Det finns inget som heter "för många lister..."

Advertisement
DrFetusRN/Reddit

DrFetusRN/Reddit

Om du vill känna dig som en enhörning under påverkan av psykotropiska ämnen när du går in i köket, finns det många idéer att hämta inspiration från.

Har du någonsin sett ett mer absurt hus?

Advertisement