Dekorera ditt hem med vintage-trälådor: 14 gör-det-själv-projekt att prova på

av Hilda Maria Morgan

18 Juni 2023

Dekorera ditt hem med vintage-trälådor: 14 gör-det-själv-projekt att prova på
Advertisement

När det kommer till att inreda och dekorera huset finns det många material som kan hjälpa oss, varav en del är lätta att hitta bland avfallsprodukter eller vid tömning av källare och vindar och kan sedan göras om med gör-det-själv. Bland dessa finns vintage-trälådorna, de som en gång användes för frukt eller sådana där vinflaskor fortfarande förvaras idag, ett mycket användbart och mångsidigt material, tack vare vilket vi kan skapa riktigt bra dekorationer till vårt hem.

Från köket till vardagsrummet, från sovrummen till badrummet och till och med i trädgården eller på balkongen, det finns inte ett rum i ditt hem som inte kan dra nytta av den trevliga närvaron av en av dessa lådor. Faktum är att det finns många projekt som kan skapas med dessa föremål som har en aura av liv och poetiskt utseende och idag tipsar vi om 14 riktigt intressanta gör-det-själv-projekt som du kan hämta inspiration från.

Advertisement

1. Säsongsbetonad bordsdekoration

Ett av de enklaste och mest dekorativa förslagen är skapandet av en säsongsbetonad bordsdekoration, som kan fyllas med blommande eller vintergröna grenar, frukt, kottar eller blommor beroende på årstid. Allt du behöver är en liten rektangulär låda.

Advertisement

2. Sympatiska blomlådor

I trädgården kan fruktlådor enkelt förvandlas till fina planteringskärl till dina krukväxter. Även perfekt för terrassen och balkongen eller för att pryda ytterdörren.

3. Byrå

Och om du skulle behöva en byrå istället? I badrummet, sovrummet, vardagsrummet eller köket, men även utomhus, den här praktiska DIY-byrån skulle passa perfekt i vilket område av hemmet som helst!

4. Kista

En kista kan alltid komma väl till pass i hallen, för att ersätta en skohylla eller i köket eller matsalen för att ge ditt bord en mer gemytlig känsla. Även i sovrummen kan det vara till stor hjälp.

5. Fruktvagn

Vad kan vara bekvämare för ditt kök än en fruktvagn? Det är superenkelt att göra en, om du inte använder den i köket kan du enkelt använda den i barnkammaren till leksakerna.

Advertisement

6. Soffbord

Trälådorna är perfekta för att göra ett underbart soffbord till vardagsrummet. Det finns många modeller som går att skapa, beroende på dina behov och det utrymme som finns tillgängligt hos dig. Släpp loss din kreativa sida!

7. Trädgårdsbarskåp

Vi går tillbaka utomhus med detta fantastiska barskåp till trädgården, perfekt för att välkomna dina gäster under sommarens grillfester med vänner och släktingar, men också helt enkelt för att njuta av sommaren och koppla av ute i det fria.

Advertisement

8. Bokhylla till barnen

Vad sägs istället om att skapa en färgglad bokhylla till ditt barns sovrum? Där kan ni placera böcker, anteckningsböcker, mappar, men även gosedjur och leksaker. Barnen kommer att älska det!

9. Skoställ

Enkelt staplade samman eller placerade sida vid sida för en större struktur, eller upphängda på väggen som hyllor, trälådorna är perfekta att använda som skoställ. Det kommer att vara ett perfekt inredningselement till din hall.

Advertisement

10. Garderob

Om du vill genomföra ett grandiost projekt, eller om du helt enkelt vill spara pengar eller optimera utrymmet i ett litet rum, kan trälådor också förvandlas till en praktisk garderob.

11. Sängbord

Medan du ändå är i sovrummet, gör sängbord genom att helt enkelt lägga till fötter till lådorna.

Advertisement

12. Hörnbokhylla

Om du har många böcker funderar du säkert på hur du kan organisera dem ordentligt. Denna hörnbokhylla kan vara den rätta lösningen för dig. Enkel att göra, otroligt billig, rymlig och praktisk, den kan anpassas till vilket hörn av ditt hem som helst... också för att du kommer att bygga den efter mått!

13. I badrummet

Det finns många sätt på vilka trälådor kan inreda badrummet, särskilt om utrymmet är begränsat: du kan till exempel skapa ett underbart skåp under handfatet eller en liten pelare som kan placeras bredvid spegeln. Alternativt kan du helt enkelt hänga upp dem på väggen, de blir underbara hyllor.

Advertisement

14. Köksskåp

Till sist, vad sägs om att byta ut väggskåpen i köket med lådor? Praktiskt, ekonomiskt och mångsidigt, du kan dekorera dem som du vill för att anpassa dem till miljöns stil. Och när du ändrar dig kan du enkelt återanvända dem som enkla hyllor.

Har du redan använt dessa underbara lådor till något av dina projekt?

Advertisement