10 enkla och intressanta kreativa pyssel med toalettpappersrullar för de minsta

av Hilda Maria Morgan

18 Juni 2023

10 enkla och intressanta kreativa pyssel med toalettpappersrullar för de minsta
Advertisement

Det finns många pyssel och konstnärliga skapelser till vilka vi kan återvinna olika avfallsmaterial i våra hem och toalettpappersrullar är inget undantag. Faktum är att du kan dekorera ditt hem genom att göra fantastiska skapelser med återvinning av denna dyrbara råvara. Och det bästa är att även dina yngsta barn kan hjälpa dig att göra dessa underbara och väldigt enkla skapelser och ha roligt genom att lära sig återvinningskonsten redan från en tidig ålder.

Om du har slut på idéer erbjuder vi 10 mycket intressanta och mycket enkla förslag nedan, lämpliga även för de allra minsta.

Advertisement

1. Kikare

För morgondagens upptäcktsresare är kikare ett viktigt tillbehör. Skapa en med två toalettpappersrullar.

Advertisement

2. Slott

Ett slott är ett projekt som enkelt kan göras med hjälp av den cylindriska formen på toalettpappersrullar: skär ut cylindrar i olika storlekar för att skapa väggarna och tornen och ha roligt med att lägga till detaljer av kartong, papp, tandpetare och knappar.

3. Leksaksbilar

Att organisera en leksaksbilstävling har aldrig varit enklare! Allt du behöver göra är att skaffa några toalettpappersrullar, tandpetare och lock för att skapa en fantastisk tävling.

4. Såbäddar

Trädgårdsälskare kan enkelt involvera sina barn i deras gröna passion genom att göra såbäddar med toalettpappersrullar. Förutom att ha roligt med återvinning kommer barnen också lära sig att ta hand om växter, från plantering till skörd!

5. Dekorativa kaktusar

Om du gillar idén med ett grönt hus, men du inte har en gröna fingrar, kan du dekorera det med dessa förtjusande kaktusar.

Advertisement

6. Pappdjur

Eller gör söta små djur av kartong; det kommer bli roligt att försöka hitta lösningar med toalettpappersrullar som passar varje art!

7. Solglasögon

Vad sägs om ett par snygga solglasögon istället? Ha kul genom att hitta ett sätt att göra linserna!

Advertisement

8. Armband

När det gäller mode, varför inte låta fantasin flöda genom att göra massor av olika armband? Eller armbandsur, för att lära sig punktlighet från tidig ålder.

9. Orm

Det är superenkelt att göra en orm med toalettpappersrullar, helt enkelt genom att sammanfoga flera med snöre eller genom att skära dem i en spiral.

Advertisement

10. Pennhållare

Ni kan också välja att kombinera affärer med nöje genom att göra snygga pennhållare. Välj ditt favoritdjur och sätt igång.

Har ni redan bestämt er för vilket projekt ni ska börja med?

Advertisement