7 effektiva naturliga medel för att få mörka och spruckna armbågar att bli ljusa och lena igen

av Hilda Maria Morgan

02 Juli 2023

7 effektiva naturliga medel för att få mörka och spruckna armbågar att bli ljusa och lena igen
Advertisement

Oavsett hur motståndskraftig eller känslig vår hud är, kommer vi alla upptäcka mörka, torra eller spruckna fläckar på armbågarna vid ett eller annat tillfälle. Faktorerna som orsakar detta problem kan vara flera, från uttorkning till ätstörningar till simpel ansamling av cellrester och smuts.

Om ett omedelbart ökat intag av vätskor kan hjälpa till att stoppa utvecklingen av problemet, så är det nödvändigt att tillgripa specifika åtgärder för att eliminera de fläckar som redan har bildats, och ofta är den enkla användningen av en fuktighetskräm inte tillräcklig. Av denna anledning kan vi ta till enkla huskurer, som hjälper oss att eliminera förtjockning och grova områden av huden och för att radera de fula mörka fläckarna för att göra våra armbågar helt släta igen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Det finns flera naturliga botemedel som vi kan använda för att eliminera problemet med torra och mörka fläckar på armbågarna:

  • Dieten: det första, viktiga botemedlet för att bekämpa detta problem är, som vi nämnde, att agera inifrån, genom att alltid garantera rätt nivå av fukt och vätska och att äta hälsosam och riktig mat med mycket frukt och grönsaker för att alltid säkerställa det nödvändiga vitaminintaget (särskilt vitamin A).
  • Ringblomma: ringblomman är känd för sina lugnande och läkande egenskaper, men också för sina antibakteriella och helande egenskaper. Användningen av ringblomsbaserade salvor kan därför bidra till att säkerställa rätt nivå av återfuktning till vår hud och främja läkning vid små hudskador.
  • Citron: citron är också välkänd för sina antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper, samt används ofta för att bleka. Du kan applicera citronjuice på mörka armbågar genom att gnugga en citronskiva direkt mot huden eller genom att blanda citronsaft med en neutral tvål och låta det verka i några minuter. Kom ihåg att återfukta det behandlade området efter sköljning.
  • Bikarbonat: det mest använda naturliga blekningsmedlet, du kan applicera det varje vecka på dina armbågar, blanda det med vatten och salt för att få en mer tydlig exfolierande verkan.
  • Kokosolja: rik på mättade fettsyror, kokosolja är mycket närande och en antioxidant och bland dess många användningsområden finns även appliceringen på huden för att skydda den från torrhet, förtjockning och pigmentering. Även perfekt vid förtjockning av hälarna.
  • Gurka: om din hud är mycket känslig eller har skador, kan du applicera en skiva gurka, vilket gör att du kan få önskat resultat med ett skonsammare tillvägagångssätt.
  • Havre: blandat med vatten och salt i en tjock pasta, det är en perfekt skrubb att använda på våra armbågar för att göra dem mjukare genom att eliminera orenheter och döda celler.

Är du redo att sätta igång?

Advertisement