Kreativa projekt med barn: 8 fantastiska pysselblommor med sugrör

av Hilda Maria Morgan

04 April 2023

Kreativa projekt med barn: 8 fantastiska pysselblommor med sugrör
Advertisement

Att pyssla med sina barn är ett av de trevligaste sätten att umgås med dem och ofta kan ni skapa riktigt underbara projekt som ni kan dekorera hemmet med för att ge det personlighet, färg och glädje. Och hur fint är det inte efter år av skapande, när barnen blivit vuxna, att fortfarande se sina alster hänga på väggen eller lutade mot någon möbel och minnas det lyckliga ögonblicket då ni skapade dem?

Det finns verkligen många material som det går att använda till kreativt arbete tillsammans med våra barn och många av dessa är återvunna från gamla föremål som vi inte längre använder. Om du har sugrör över från en födelsedagsfest och du inte vill slänga dem utan att använda dem, är den här artikeln något för dig: nedan föreslår vi 8 projekt för att göra fantastiska blommor med hjälp av sugrör.

Advertisement

1. Hjärtan eller blommor?

Ett mycket enkelt projekt att göra är en vacker vas med pappersblommor: färgglada och alltid vackra, de kommer att fungera perfekt som prydnad. Du kan använda sugrören som stjälkar och papp som kronblad. Gör dem genom att skära ut kartongen i form av ett hjärta och överlappa 3 hjärtan för att bilda en cirkel: de kommer att se ut som underbara tusenskönor.

Advertisement

2. Färgglada tusenskönor

Skapa vackra färgglada tusenskönor med plast: skär helt enkelt ut de färgade sugrören i segment av samma längd, sedan på snedden tills att de får formen av kronblad. Du kan också skapa mittenpunkten och stjälken med sugrör, medan bladen kan göras genom utskärningar av plastflaskor. Din blomma är redo för en vas!

3. Fluffiga blommor

Även pappersformar som används till bullar och liknande kan förvandlas till fluffiga kronblad. Limma fast dem på toppen av ett sugrör så kommer ni att se att de kommer att bilda vackra utslagna blommor.

4. Tulpaner

För tulpanälskare kommer det att vara väldigt enkelt att skapa en bukett för att dekorera vardagsrummet! Sugröret blir stjälken, vikt papp blomman. Och sedan är det snart klart!

5. Plastrosor

Skapa vackra plastrosor med enbart sugrör som råmaterial: skär ett sugrör vertikalt och platta till det, klipp sedan ut formerna på kronbladen och limma dem runt ett grönt sugrör som fungerar som en stjälk. De kommer att bli helt fantastiska.

Advertisement

6. Hyacinter

Dessa färgglada hyacinter ser superkomplicerade ut, men när du väl kommit igång kommer du aldrig vilja sluta göra dem. Skär bara sugrören i tunna remsor och vik dem så är du klar.

7. En souvenirbildsbukett

Gör blommor med en pappersform monterad på ett sugrör och limma fast foton på dina barn på dem. Det kommer att bli minnen som alltid är redo att beröra dig.

Advertisement

8. Vikta rosor

8. Vikta rosor

Loveja/YouTube

Även enkla vikta sugrör kan bli vackra rosor.

Advertisement