Vad roligt man kan ha med raklödder! 8 engagerande aktiviteter för alla barn

av Titti Carlberg

15 Februari 2024

Vad roligt man kan ha med raklödder! 8 engagerande aktiviteter för alla barn
Advertisement

Den är billig och den finns i varje hem där det bor en man, raklödder är en extremt mångsidig produkt, som det alltid är tillrådligt att ha ett litet utbud av i badrummet. Många av er kanske känner till alternativa användningsområden för raklödder i hushållsstädning. Faktum är att denna produkt kan användas för rengöring av glas och speglar, som på så sätt skyddas från fläckar och imma, men även för stål, smycken och mycket annat.

Men det kanske inte är alla som vet att raklödder också kan vara användbart för att skapa roliga sysselsättningar för barn, även de små. Föredra dock ett raklödder utan mentol för att undvika sveda i händelse av oavsiktlig kontakt med ögonen, och välj sedan bland alla aktiviteter som finns. Du kan använda raklöddret som det är eller tillsammans med andra ingredienser som är lätta att hitta.

Nedan har vi listat 8 engagerande sysselsättningar med raklödder som du kan testa tillsammans med barnen.

Advertisement

1. Personliga och presentkort

1. Personliga och presentkort

Tuttorial via messforless.net

Skapa personliga kort och originella presentkort med raklödder: allt du behöver göra är att skaffa lite karamellfärg, en bricka och en bit kartong eller papper för att underhålla dina barn. 
Spruta ut lite raklödder på brickan, tillsätt karamellfärgen och låt dina barn roa sig med att blanda färgerna, lägg sedan kartongbiten eller pappret ovanpå och dutta lätt. Låt det torka i ungefär 10 minuter innan du skrapar bort överflödigt lödder. Resultatet blir ett fantastiskt marmorerat papper att använda som kort eller presentkort!

Advertisement

2. Modellera DIY

2. Modellera DIY

Tutorial via naturalbeachliving.com

Ta helt enkelt lite raklödder, majsstärkelse och karamellfärg för att skapa en modellera som är enkel att göra och rolig att använda. 
Blanda 1 del raklödder med 2 delar majsstärkelse, knåda tills den når en slät konsistens, mjuk och silkeslen. Dela den erhållna degen i bitar och färga dem i karamellfärgen. När degen är ordentligt blandad är det bara att börja leka med modelleran!

3. DIY krita

3. DIY krita

Tutorial via littlebinsforlittlehands.com

Roa dig med att skapa en krita, som dem man använder för att rita på trottoaren, tillsammans med barnen. 
Förutom raklödder behöver du mjöl, vatten och karamellfärg: börja med att blanda mjöl och vatten, tillsätt först karamellfärgen, sedan raklödder, blanda tills du får en mjuk och jämn färg. Häll färgen i flaskor med en pip för att kunna använda dem på ett bekvämt sätt.

4. Mjuk slime

4. Mjuk slime

Tutorial via thesoccermomblog.com

Blanda raklödder, vinyllim, akrylfärg och flytande majsstärkelse eller kontaktlinsvätska för att göra mjukt och roligt slime.
Börja med att blanda den valfria akrylfärgen med limmet, tillsätt raklödder och avsluta med den flytande stärkelsen eller kontaktlinsvätskan som kommer att fungera som en aktivator och starta aggregeringen.

5. Sensorisk låda

5. Sensorisk låda

Tutorial via happytoddlerplaytime.com

Små barn älskar att upptäcka världen genom att ta på allt och det är därför sensoriska lekar är så älskade av dem. Förbered en sensorisk låda genom att fylla en skål med raklödder utblandat i vatten. Lägg till leksakskastruller och köksredskap så kommer de ha roligt i flera timmar.

Advertisement

6. Raklödder som lyser i mörkret

6. Raklödder som lyser i mörkret

Tutorial via whereimaginationgrows.com

Förvandla iställer en enkel sensorisk låda till en magi som lyser i mörkret med raklödder, neonfärg och ett svart ljus.. Blanda helt enkelt raklöddret med den valfria färgen, lägg det i lådan och tänd det svarta ljuset, barnen kommer att älska det.

7. Regnmoln

7. Regnmoln

Tutorial via onelittleproject.com

Lär barnen hur regnmoln bildas genom att fylla ett litet glas med vatten och karamellfärg. Fyll en skål, en mugg eller ett större dricksglas med vatten och spruta en rejäl dos raklödder på ytan, Häll sedan vatten och färg på löddret. Vattnet kommer långsamt att passera genom löddret och kommer ut som färgat regn.

Advertisement

8. Teckningar på raklödder

8. Teckningar på raklödder

@twoheartsaba/Instagram

En enkel metod för att underhålla små barn under en längre tid består av att spruta raklödder på en bordsyta eller i en balja och låta dem leka fritt med fingrarna eller med det material som finns tillgängligt.

Vilken av dessa sysselsättningar gillar dina barn?

Advertisement