Försköna trädgården utan att plantera något? Det är möjligt på dessa 15 sätt

av Hilda Maria Morgan

03 April 2023

Försköna trädgården utan att plantera något? Det är möjligt på dessa 15 sätt
Advertisement

Du har precis flyttat in i ett nytt hus med en underbar trädgård men du har definitivt inga gröna fingrar. Hur gör man då? Du kan välja att försumma uteplatsen och låta den bli ful eller så kan du hitta alternativa sätt att inreda den på. Javisst: det finns många alternativ utöver blommor och växter för att försköna en trädgård. Statyer, stenar, fontäner och lampor kan användas för att göra dina utomhusutrymmen vackrare och mer välkomnande.

Om du fått slut på idéer för ditt projekt, föreslår vi här nedan 15 sätt på vilka du kan dekorera din trädgård utan att plantera några växter.

Advertisement

1. Skulpturer

Det första förslaget som man kommer att tänka på för att dekorera en trädgård utan växter är skulpturer. Det finns olika former och de mest olika materialen, så det går att hitta något för alla smaker. Från söta djur i metall som står mitt på gräsmattan till de mer klassiska nymferna i marmor eller sten, vi är säkra på att du kommer att hitta det som känns rätt för dig.

Advertisement

2. Solcellslampor

Vad sägs om att istället lysa upp utomhusmiljön med solcellslampor? I form av en blomma, en fjäril eller små klassiska lyktor som kommer att vägleda dina steg i mörkret när du kommer hem igen.

3. Pergola

Vad är bättre än att koppla av i skuggan under en pergola under varma sommareftermiddagar? Du kan göra en själv eller köpa en som redan är gjord, men det kommer helt klart att bli ditt trumfkort med gästerna.

4. Fågelholk

Fyll trädgården med fåglarnas ljuva kvitter med hjälp av en fågelholk som är gjord just för dem. Från de mest klassiska till de mer alternativa, du kan också göra en med DIY och kreativ återvinning av gamla föremål som du inte längre använder.

5. Vindspel

Vindspel är idealiska för att enkelt dekorera trädgården. Om du känner för det kan du göra en med dina semestersouvenirer, på så vis kommer de påminna om fina minnen medan du kopplar av utomhus.

Advertisement

6. Solur

Om du har en klassisk smak och älskar föremål som ser vintage ut, skaffa dig ett solur. Vackert och användbart på samma gång.

7. Fontän

En fontän med vatten som porlar kommer att vara perfekt för att hitta lite vila och svalka under sommarens varma dagar.

Advertisement

8. Avkopplingsområde

Få ut det mesta av din trädgård genom att skapa en relaxavdelning där du kan sitta i sällskap med vänner och släktingar. Bord och stolar eller bekvämare soffor och fåtöljer kommer att göra din trädgård till den idealiska platsen för att vila och ta emot gäster.

9. Parasoll

Skugga din relaxavdelning på bästa möjliga sätt med ett trädgårdsparasoll. Det kommer att ge en behaglig svalka även under de varmaste dagarna.

Advertisement

10. Hängmatta

Vad skönt att slumra bort skyddad från nyfikna ögon! Med en hängmatta kommer dess mjuka gungning att vagga dig mot dina sötaste drömmar.

11. Fjärilshus

Ge din trädgård färg och glädje med ett fjärilshus, det kommer att vara underbart att se dem fladdra förbi med sina färgglada vingar runt om kring dig.

Advertisement

12. Fågelbad

Om du däremot föredrar sällskap med sparvar, talgoxar och lärkor, förbered en balja för att locka dem att bada.

13. Eldstad

Organisera mysiga fester och grillningar runt din eldstad.

Advertisement

14. Stengångar

Dekorera din trädgård genom att skapa stengångar. Gångar är inte alltid bara ett sätt att ta sig från punkt A till punkt B.

15. Belysningar

Belysning är en viktig del av att möblera och dekorera hem och trädgårdar. Ge en romantisk atmosfär till kvällarna och nätterna med mjuk belysning som hjälper dig att slappna av.

Har du valt vilket projekt som ska pryda din trädgård?

Advertisement