DIY flytande ljus: 3 fantasifulla projekt att inspireras av

av Hilda Maria Morgan

05 April 2023

DIY flytande ljus: 3 fantasifulla projekt att inspireras av
Advertisement

Alla typer av ljus representerar, för många, en sann passion. De kan vara doftande och ha vilken typ av utseende, form och färg som helst, och därför lämpar de sig för att vackert dekorera miljöer och platser av alla de slag och för alla typer av händelser. Det räcker att kunna välja dem med kriterium och smak.

Det vi kommer att berätta om här är väldigt speciella och natursköna ljus och vi vill visa dig hur du kan göra dem hemma med få material och bara några snabba steg. Det handlar om de så kallade flytande ljusen.

Nedan hittar du några idéer för att skapa underbara flytande ljus.

via Creativo/Facebook

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Den första idén kan uppnås med genomskinliga vattenpärlor, små sfärer fyllda med gel som har egenskapen att absorbera vatten, fyllas upp och sedan gradvis släppa ut det. Tack vare denna egenskap används de ofta för olika typer av dekoration. Lägg några i en skål, täck dem med vatten och vänta ca 8 timmar. Efter den tiden kommer pärlorna att ha svällt och du kan använda dem för att skapa flytande ljus. Fyll genomskinliga vaser eller glas med omväxlande lager av vattenpärlor och dekorativa detaljer som låtsasblommor och pärlor. När behållaren är nästan fylld till brädden, tillsätt lite vatten och sätt till sist i ett värmeljus så att det ser ut som att det svävar, trots att det egentligen placerats på kulorna. Effekten som skapas kommer att vara den av ett ljus och andra element som flyter i vattnet. Tänd ljuset och njut.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

En annan mycket trevlig idé är att göra färgade ljus hemma för att flyta omkring spektakulärt i vaser med vatten och kompositioner av olika slag. För att göra dem, smält lite stearin och stearinfärg i din favoritfärg i en kastrull. Häll den erhållna blandningen i muffinsformar som du tidigare har smort med vegetabilisk olja och i vilka du har placerat vekar. Fyll formarna och vänta tills vaxet svalnar och stelnar. Först då kan du ta bort de erhållna ljusen och flyta dem till vaserna med vattnet du har förberett.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

För superfärgglada ljus med en ännu mer flytande och abstrakt effekt, prova med vekar och vegetabilisk olja. Skär en rundel, den storlek du behöver, från en plastflaska. Gör ett litet snitt som går från mitten till omkretsen och stick in veken precis i mitten. Vi sidan av, förbered dina vaser med vattenpärlor, fröpärlor, stenar och vad du vill. Häll i vatten och färga det med karamellfärg. Lägg veken i vattnet och tillsätt lite vegetabilisk olja. Sedan kan du tända ljuset och beundra resultatet.

Om det är något steg som undkommit dig kan du se alla procedurer i videon nedan.

Advertisement