Du behöver inte köpa dem: 8 vardagsartiklar du kan göra direkt hemma

av Hilda Maria Morgan

24 Mars 2023

Du behöver inte köpa dem: 8 vardagsartiklar du kan göra direkt hemma
Advertisement

Vi är så vana vid att köpa allt vi behöver i affären, att när vi inser att vi behöver något går vi genast iväg och köper det, utan att fråga oss om vi enkelt skulle kunna göra det själva och spara pengar. Många engångsprodukter kan dock skapas hemma med några minuters arbete och håller mycket längre än deras kommersiella motsvarigheter, med betydande fördelar inte bara för våra plånböcker utan även för miljön.

Så vad sägs om att prova innan du rusar iväg till varuhusen, nästa gång du saknar något? Du kanske upptäcker att du inte nödvändigtvis behöver gå iväg för att köpa det och kan få mycket tillfredsställelse genom att förbereda produkten hemma! Nedan föreslår vi 8 produkter som vi köper varje dag och som vi istället skulle kunna producera med DIY.

1. Disksvampar

1. Disksvampar

ehow/YouTube

Disksvampar är det smutsigaste föremålet i hela huset och för att alltid säkerställa korrekt hygien till vår disk borde vi byta ut dem en gång i veckan. För att undvika detta veckoinköp kan vi byta ut svamparna mot diskborstar, som är mer hygieniska eftersom de torkar snabbare och därför mindre benägna att sprida smuts och bakterier, eller så kan vi göra disksvampar hemma med DIY, som vi kan tvätta regelbundet och återanvända.

Det finns många föremål som du kan återvinna till det här: gamla tröjor, strumpor, handdukar, flanellakan, jute, kokosfibrer, fruktnät; för att göra dem, klipp bara ut några rektanglar av tyg och sy ihop dem. Praktiskt, enkelt och snabbt! Använd dem som vanliga disksvampar, och tvätta dem varje vecka.

Advertisement

2. Bomullsrondeller

2. Bomullsrondeller

Lily Rose/YouTube

Sminkborttagningskuddar är väldigt användbara hjälpmedel för att ta hand om vår hy och ge oss en kvällsmassage som är avslappnande och förbereder oss inför nattsömnen. Om vi ​​sminkar oss varje dag är vi säkerligen tvungna att köpa förpackningar med bomullsrondeller mycket regelbundet, så att göra dem hemma kommer att göra det möjligt för oss att spara in avsevärt.

Även i det här fallet kan du återvinna gamla föremål du har hemma, som mjuka T-shirts eller flanellakan eller, om du vill ha en mer exfolierande verkan, till och med en mjuk handduk. Det viktiga är att tyget är 100% bomull (eller är av frotté när det gäller handduken) och att det är mjukt. För förberedelsen behöver du också nålar, en symaskin eller lim till tyget.

3. Plastfolie

3. Plastfolie

thefrugalcrafter Lindsay Weirich/YouTube

Plastfolie är vårt förstahandsval när det kommer till att använda något för att täcka och skydda vår mat. Denna produkt är dock, förutom att släppa ut potentiellt skadliga ämnen i vår mat om den inte används på rätt sätt, en produkt som är svår att återvinna och av den anledningen vore det att föredra att ersätta den med mer ekologiska alternativ.

För allt du inte kan täcka genom att helt enkelt placera i en behållare, finns det ett naturligt alternativ till plastfolie. För att förbereda det behöver du bara bomullstyger, återvinningsbara sådana från gamla t-shirts, lakan, tygservetter eller handdukar, bivax och ett strykjärn. Du kan återanvända det helt enkelt genom att skölja det med varmt vatten och neutral tvål.

4. Munvatten

4. Munvatten

DIY Natural/YouTube

Munvatten är ett grundläggande steg i vår dagliga munhygien, men är vi verkligen säkra på ingredienserna i kommersiella munvatten? Deras konsumtion innebär också en återkommande kostnad som kan minskas drastiskt genom att förbereda munvattnet hemma med några enkla ingredienser: bikarbonat, eteriska oljor och kryddor är faktiskt utmärkta hjälpmedel till munhygienen, späd bara ut dem i vatten för ett perfekt och naturligt munvatten.

5. Ströbröd

5. Ströbröd

Bigger Bolder Baking/YouTube

Det har säkert hänt att du som barn sett din mamma, mormor eller farmor lägga gammalt bröd i en mixer och reducera det till smulor som sedan användes som ströbröd. Detta är ett sätt att återvinna gammalt bröd som annars vore avsett för papperskorgen och låter dig spara på köpet av ströbröd till dina recept.

 

Du kan använda vilken typ av bröd som helst för detta ändamål och det tar bara några minuter att köra det i matberedaren, även barn kan tycka att det är roligt att hjälpa till!

Advertisement

6. Hushållspapper

6. Hushållspapper

TheCraftyGemini/YouTube

Hushållspapper finns numera alltid i våra kök och används på tusen olika sätt, liksom pappersservetter. Av denna anledning innebär de en ganska viktig utgiftspost i slutet av varje månad. Du kan också spara på denna utgift, först och främst genom att gå tillbaka till att använda tygservetter istället för pappersservetter vid bordet. För all annan användning kan du förbereda en rulle hushållspapper genom att återvinna gamla tyger och handdukar.

7. Bindor

7. Bindor

Curly Made/YouTube

Bindor och blöjor är en avgjort stor kostnad i månadsbudgeten, utöver att vara icke-återvinningsbara produkter som täpper till våra sopor. Dessa produkter innehåller också många kemiska föreningar som kan irritera huden. Du kan enkelt göra mer naturliga alternativ som är vänliga mot huden och miljön genom att helt enkelt använda naturliga tyger och en symaskin. Din hud, plånbok och miljön kommer att tacka dig!

Advertisement

8. Mat till husdjuren

8. Mat till husdjuren

Clean & Delicious/YouTube

Våra husdjur är en del av vår familj och behandlas ofta precis som barn. Så varför inte ta hand om dem även när det gäller maten? Kommersiella produkter till deras kost är, förutom att vara konstgjorda produkter och därför rika på potentiellt skadliga ämnen, ofta mycket dyra. Naturliga och hemgjorda alternativ blir därför en möjlighet att inte bara skämma bort vårt husdjur utan också att spara pengar.

Du måste bara vara uppmärksam på de livsmedel som våra djur inte kan äta, en snabb sökning på nätet räcker för att hitta de lämpligaste recepten för deras diet.

Är du redo att prova dessa alternativa sparmetoder?

Advertisement