12 fantastiska tips för att skapa DIY-dekorationer med kvistar

av Hilda Maria Morgan

09 Mars 2023

12 fantastiska tips för att skapa DIY-dekorationer med kvistar
Advertisement

När den varma årstiden närmar sig känner man ofta lusten att pynta sitt hem med dess färger och de dofter som kännetecknar årstiden; det är ett sätt att återhämta sig från vinterns gråhet och vila och fira uppvaknandet av denna vackra årstid, med dess allt längre dagar, den allt varmare solen och lusten, som gör sig påmind igen och blir starkare och starkare, att gå ut och vara i det fria.

Och i väntan på påsken är det allt vanligare att dekorera hemmet med vårens symboler par excellens. Utan att behöva köpa konstgjorda och dyra föremål kan vi inreda vårt hem med hjälp av allt som naturen har att erbjuda oss: grenar, blad, blommor, kanske små ägg.

Idag föreslår vi 12 fantastiska projekt att göra med kvistar. Och snart kommer det att bli påsk.

Advertisement

1. Blommande kvistar

Den enklaste idén för pynt av hemmet är att helt enkelt använda en blommande kvist: placera den i en glasvas tillsammans med stenar som liknar ägg, lägg eventuellt till ett litet fågelbo gjort med tunna och flexibla grenar, och lite gröna löv. Du kommer att få en mycket enkel men bestämt suggestiv dekoration.

Advertisement

2. Påskbordsdekoration

Vad sägs om en fin påskbordsdekoration? Gör en med en enkel bricka, en eller två kaniner (som du kanske har gjort själv med origami eller pappersmaché), lökblommor och små kvistar arrangerade för att bilda ett bo med ägg. Du kommer direkt att känna smaken av våren i luften.

3. Ljushållare

Att förvandla ett vanligt vitt blockljus till en effektfull dekoration är enkelt med en enkel glasvas och tunna, böjliga kvistar.

4. Krans med ägg

Även påsken kan ha sin krans: kombinera böjliga grenar med blad från murgröna, kulor och små färgade ägg.

5. Pom pom-påskriset

Ett underbart alternativ till det klassiska påskriset med ägg är ett påskris med pom poms och det är mycket roligt att göra ett med barnen. Allt du behöver är en fin kvist, gärna med lite knoppar, blommor eller små blad, lite garn och färgade trådar. Gör pom poms med hjälp av en pom pom-maker, ett specialredskap för att göra dessa, eller använd två cirklar av kartong eller plast, lägg till de färgade trådarna för att hänga upp dem och dekorera kvisten. Vackert va?

Advertisement

6. En korg med morötter

Symbolen par excellence för påsken är, efter äggen och påskharen, morötterna. Gör dina egna genom att linda böjliga grenar till konformer och stick in vintergröna kvistar eller blomlökar i de bredare ändarna. Resultatet kommer att bli spektakulärt.

7. Bo av ägg och blommor

Skapa ett bo av böjliga kvistar och dekorera det med mossa, små lökblommor och ägg. Du kan använda den som bordsdekoration eller prydnad, eller hänga den på väggen eller i taket som en dekoration.

Advertisement

8. Vårfönster

Gör en liten fönsterram med tunna kvistar och dekorera dem med spets, små girlanger, blommor.

9. Påskharar

När du går i skogen kan du hitta grenar i alla former och storlekar. Om du letar noggrant kanske du till och med kan samla några harar. Skapa dem med klyftade grenar, ull och halm. Endast fantasin sätter gränser.

Advertisement

10. Påskriset av färger

Skapa ett färgglatt påskris med en enkel kvist: dekorera den som du vill med ägg, fjärilar, blommor och pappersfåglar. Det blir en dekoration full av livlighet och glädje!

11. Morotskrans

Det är verkligen en barnlek att skapa denna mycket originella krans av morötter: fläta ihop grenar för att skapa en cirkel, gör morötter genom att slå in rafia eller små böjliga kvistar och färga dem orange och gröna. Resultatet är spektakulärt!

Advertisement

12. Pappersäggpåskriset

Vi avslutar med en annan variation av det traditionella påskriset med ägg. Du kan göra enkla pappersägg med hjälp av färgat och mönstrat papper för ett unikt resultat.

Har du redan valt hur dina dekorationer ska se ut?

Advertisement