Höstens magi hemma: 9 kreativa och färgglada dekorationer att efterlikna

av Hilda Maria Morgan

14 Oktober 2022

Höstens magi hemma: 9 kreativa och färgglada dekorationer att efterlikna
Advertisement

Hösten är en årstid med en helt unik charm. En melankolisk skönhet som förtrollar, med lövens livliga färger som lyser upp landskapen med varma toner, samtidigt som temperaturerna sakta sjunker. Faktum är att naturen är färgad av spektakulära nyanser, och vi alla vänder våra blickar mot de "gröna" utrymmena som omger oss för att beundra deras skönhet.

Så varför inte återskapa lite av den magin i våra hem? En promenad genom parker, skogar och trädgårdar kan vara ge oss ett byte av blad i många olika former och färger som vi sedan kan använda för kreativa projekt runt om i huset. Målningar, kransar, festonger och mer: ta en titt på idéerna nedan.

Advertisement
happinessishomemade.net

happinessishomemade.net

En gren, nylontråd och massor av färgglada blad. Även om du inte har hittat några riktiga kan du kanske klippa ut dem och färglägga dem med papper! Det kommer inte att ta mycket tid att hänga dem och skapa en dekoration som ger en färgklick på väggen eller till och med ett fönster. Och det skulle inte heller skada att hänga den mitt i ett rum!

Advertisement
mylittleparty.es

mylittleparty.es

Vinyllim, svampborstar och en skål som fungerar som en form: täck den med löv väl täckta med lim, låt sedan allt torka och separera försiktigt det stelnade bladlagret från skålen. Du kommer att ha skapat en originell föremålsbehållare!

diyncrafts.com

diyncrafts.com

Har du någonsin funderat på att sy ihop höstlöv? Det är en enkel men effektfull idé för att skapa en originell girlang som kan placeras på en vägg, eller också på kanten av hyllor och fönsterbrädor.

För att få bladen att hålla längre kan du belägga dem med ett skyddande lager med sprayprodukter, eller också med vax!

theviewfromhere.is

theviewfromhere.is

Och hur vore det om bladen bildare en dekoration av relief i en tavla? Du behöver bara välja de du gillar bäst, och du skulle eventuellt även kunna bevara dessa med vax eller genomskinlig sprayfinish som förseglar dem, och sedan arrangera dem på en duk med enfärgad bakgrund (svart kommer att få dem att sticka ut mycket, men du kan också välja andra färger), och när du har hittat den samansättning du tycker mest om, ta en bild och hjälp dig att föreviga tavlan med hjälp av varmt lim.

lovepaperpaint.com

lovepaperpaint.com

Magnolians blad är redan väldigt tjocka och naturligt vaxade, så de behöver inga andra produkter. Utrusta dig med en permanent färgmarkör (metallic, vit eller en pastellfärg som sticker ut mot bakgrunden av löv) och skriv en bokstav på var och en. Du kan föra dem samman för att bilda en text i en festong som är mycket lätt att skapa och anpassa.

Advertisement
liljorochtulpaner.blogspot.com

liljorochtulpaner.blogspot.com

Man får bara inte missa en av de mest populära pynten i världen, särskilt under de kalla årstiderna: kransen att hänga upp på ytterdörren.

ruffledblog.com

ruffledblog.com

Vad sägs om att skapa en panel av löv, arrangerade i lager som flingor, ovanpå varandra: den skulle passa perfekt som bakgrund för många foton eller andra tematiska dekorationer!

Advertisement
tabula-rosi.de

tabula-rosi.de

Varje blad är en duk att måla i ljusa och fräscha färger: en boho-touch för en komposition full av glädje.

wallflowerkitchen.com

wallflowerkitchen.com

Tänk vad fint om varje lampa i en ljusslinga placerades på stora höstlöv: det blir på ett ögonblick får du en vacker festong på dagen och en magisk festong på natten!

Blir du inte sugen på att replikera idéer som dessa hemma hos dig med?

Advertisement