10 suggestiva idéer för att skapa underbara påskris

av Hilda Maria Morgan

08 Mars 2023

10 suggestiva idéer för att skapa underbara påskris
Advertisement

Traditionen med påskris sprider sig alltmer. Och om det för vissa är ett symboliskt sätt att hedra påsken och dess värde i kristen mening, ser andra det mer som ett tillfälle att fira våren och allt det vackra som den för med sig.

I båda fallen är det en kreativ handling som borde föra tur med sig, med tanke på att huvuddelarna i kompositionen är blommor och ägg, vilka båda är symboler för återfödelse och rikedom.

Vi har beslutat att uppmuntra denna suggestiva vana, och erbjuder en rad idéer att ha som utgångspunkt för att skapa ditt eget personliga påskris. De följer här nedan.

Advertisement

De klassiska kvistarna som placeras i en vas och kläs med hängande färgglada ägg kan göra ett stort intryck bara som de är.

Advertisement

Om du vill lägga till några fler detaljer kan du byta ut vasen mot element som en korg eller ett litet staket, och lägga till söta kaniner, en annan berömd påsk-symbol, till äggen.

Om det klassiska lilla påskriset inte är din grej och du vill göra något mer originellt och utöver det vanliga, är en god idé att rama in en gren dekorerad som ett påskris. Resultatet blir en ovanlig och otroligt scenisk bild.

För den som inte gillar kala kvistar är en annan vinnande lösning att skapa sammansättningar av blommor, blad, växter och mycket grönska.

För ett påskris som blinkar åt shabby chic-hållet är pastellnyanser blandade med vitt på kvistarna, vasen och basen mycket effektfullt. Genom att lägga till andra detaljer, som porslinskaniner och burkar med godisägg, blir resultatet riktigt förtrollande.

Advertisement

Om man vill vara kvar vid det klassiska och välja enkelhet, kan man överväga att dekorera traditionella kvistar med persiko- eller körsbärsblommor med hängande ägg som är målade med färger av olika nyanser men av samma kromatiska färgskala. Genom att undvika att blanda olika färger kan du välja den som bäst representerar dig eller matcha den med resten av miljön.

För de som är mindre traditionella och mer fästa vid en symbolisk representation av våren snarare än påsken, kan en okonventionell lösning skapas av färgglada fjärilar istället för äggen och blommorna.

Advertisement

Att föra in element som kvistar, ägg och kaniner till en vanlig krukväxt kan helt ändra dess utseende och göra om den till ett fantastiskt och originellt exempel på ett påskris.

I ett hem med elegant och stilren inredning är det utan tvekan ett perfekt val att överväga att anpassa påskriset genom att välja liknande former, färger och material.

Advertisement

Slutligen, om du vill få den klassiska bonbonjär-effekten, använd mest bara vitt och rosa. De som tycker om denna stil kommer helt säkert att uppskatta resultatet.

Vilken av dessa idéer ligger närmast din smak?

Advertisement